Laitilan väkilukuun alkuvuonna 36 asukkaan lisäys – eniten vaikuttaa maahanmuutto

0
Tammikuun 9. päivä syntynyt Eelis oli tämän vuoden Laitilan ensimmäinen vauva. Tammi-toukokuun välisenä aikana Laitilassa syntyi 24 vauvaa.

Laitilassa oli väestönmuutosten ennakkotietojen mukaan toukokuun lopussa 8 492 asukasta. Tammi-toukokuun aikana kaupungin väkiluku on kasvanut 36 asukkaalla.

Merkittävin asukaslukua kasvattanut yksittäinen seikka on maan rajojen ulkopuolelta Laitilaan suuntautunut muuttoliike. Kehitys on tuttu jo pidemmältä ajalta.

LUONNOLLINEN kehitys on negatiivinen isossa osassa kuntia, niin myös kaikissa Vakka-Suomen kunnissa ja lähialueella, muun muassa Raumalla, Mynämäessä ja Eurassa. Se tarkoittaa, että kunnissa kuolee ihmisiä enemmän kuin uusia kuntalaisia syntyy.

Laitilassa syntyi tammi–toukokuussa 24 vauvaa ja kuoli 47 henkilöä.

LAITILASSA oli alkuvuonna myös positiivinen nettomuutto eli Laitilasta muutti pois vähemmän ihmisiä kuin Laitilaan muutti uusia asukkaita muualta Suomesta.

Laitilasta tuli uusi kotikunta 144 muualta Suomesta muuttaneelle ja samaan aikaan tammi–toukokuussa Laitilasta muutti pois 126 ihmistä. Maan rajojen sisäinen muuttoliike kasvatti siis Laitilan väkimäärää 18 asukkaalla.

Vakka-Suomen kunnissa vain Pyhärannassa ja Uudessakaupungissa Suomen sisäinen nettomuutto oli negatiivinen.

Tammi–toukokuun aikana Laitilaan tiensä löysi Suomen rajojen ulkopuolelta 35 ihmistä.

”Suomen sisäinen muuttoliike kasvatti Laitilan väkimäärää 18 asukkaalla.”

VÄKILUVUN kokonaismuutos oli Vakka-Suomen alueella alkuvuonna negatiivinen, sillä seutukunnan asukasluku pieneni 70 hengellä. Vakka-Suomessa oli toukokuun päättyessä yhteensä 30 753 asukasta.

Eniten asukasluku laski Uudessakaupungissa, jonka väkimäärä väheni 78 asukkaalla. Vehmaan asukasluku väheni 17 asukkaalla, Pyhärannan 7:llä ja Kustavin 5:llä.

Laitilan tavoin väkilukuaan kasvatti seutukunnan kunnista ainoastaan Taivassalo, jossa lisäystä oli tammi–toukokuun tarkastelujaksolla yhden asukkaan verran.

TOUKOKUUN lopussa Uudenkaupungin asukasluku oli 15 385, Laitilan jo mainittukin 8 492, Vehmaan 2 254, Pyhärannan 1 978, Taivassalon 1 678 ja Kustavin 966.

Laitilan lähialueen kunnista asukasluku laski myös Raumalla, Eurassa ja Eurajoella. Mynämäen väkimäärä puolestaan kasvoi tammi–toukokuun aikana 18 asukkaalla.

Toukokuun lopussa Rauman asukasluku oli 38 845, Euran 11 378, Eurajoen 9 251 ja Mynämäen 7 612.