Laitilassa 265 työtöntä työnhakijaa – Valmet Automotiven lomautukset eivät näy vielä kesäkuun tilastoissa

0
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain. Lähde: TEM Työnvälitystilasto, Työ- ja elinkeinoministeriö

Iida Kauppi

Laitilassa oli 265 työtöntä työnhakijaa kesäkuun lopussa, kertovat Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston tilastot. Pyhärannassa työttömiä työnhakijoita oli 61 ja Uudessakaupungissa 484. Näissä luvuissa eivät näy Valmet Automotiven mittavat lomautukset ja irtisanomiset, jotka astuivat voimaan heinäkuun puolella.

Prosentuaalisesti katsottuna Laitilan, Pyhärannan ja Uudenkaupungin tilanteet ovat lähellä toisiaan, sillä työttömyysaste eli työttömien osuus työvoimasta on Laitilassa ja Pyhärannassa 6,7 ja Uudessakaupungissa 6,8 prosenttia. Työllisyys on parantunut kaikissa kolmessa kunnassa viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 800 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 3 600 henkilöllä eli 14 prosentilla, mikä on hitaammin kuin koko maassa yleisesti.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,5 prosenttia. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa 9,9 prosenttia.

Varsinais-Suomessa pienin työttömyysaste oli kunnista Sauvossa, 3,6 prosenttia ja seutukunnista Turunmaan saaristossa, 6,2 prosenttia. Vakka-Suomen työttömyysaste oli 6,8 prosenttia.

Kesäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 8 000 kappaletta eli reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna kesäkuun aikana 17 900 kappaletta, joista 8 700 oli uusia, kesäkuun aikana avautuneita työpaikkoja.