Laitilassa kirppisteltiin viikonloppuna

0
Perinteinen kirpputoritapahtuma kokosi ostajat ja myyjät Untamalan Kasitorille viikonloppuna.

Untamalan Kasitorilla hiottiin hyviä kauppoja ja tehtiin hyviä löytöjä, kun suosittu rompetori ja kirppistapahtuma rantautuivat Untamalaan. Lauantaina myyjien riesana olivat sadekuurot, mutta sunnuntaina saatiin paistatella auringossa.

Pelkäksi kirpputoritapahtumaksi ei tapahtumaa voinut luonnehtia. Monet näkivät tuttujaan ja jäivät seurustelemaan pitkäksikin aikaa, isovanhemmat viettivät kesäpäivää lastensa ja lastenlastensa kanssa ja satunnaiset ohikulkijat löysivät oivan taukopaikan.

Myyjiä tapahtumassa oli niin Laitilasta kuin lähiseuduiltakin. Myyntipöydillä oli esillä niin puutavaraa, lastenvaatteita ja -leluja kuin kodin käyttötavaroitakin. Kasitorin kahvio tarjosi taukopurtavat ja kahvion yläkerrassa oleva löytövintti ilahdutti monia.

Eräs paikalle saapuneista myyjistä oli Jaakko Haikara Maskusta. Hänen nimissään oleva yritys valmistaa ovia, ikkunoita ja portaita kolmen sukupolven voimin. Kesäisin erilaisissa myyntitapahtumissa Haikara myy kuitenkin muun muassa penkkejä, kukkapöytiä ja muita pienempiä puusepäntuotteita.

– Oikeastaan vain heinäkuussa myyn näitä tuotteita, muuten se ei oikein kannata. Nykyään polttoainekulut ovat nousseet niin paljon ja torit ovat hiljaisempia kuin aiemmin. Tämä on tällaista huvikseen tehtävää myyntityötä tässä vaiheessa.

Päivän suurin hymy paistoi kilpaa auringon kanssa Neea Nervikin kasvoilla. Monivuotinen haave toteutui, kun äiti Terhi Urhonen osti tytölle ensimmäisen keppihevosen.

– Tämä on ensimmäinen hevoseni, olen unelmoinut tästä varmaankin kolme vuotta. Ihan vielä en ole keksinyt nimeä, mutta se voisi olla Rusko, Neea kertoo.

Äiti hymyilee vieressä ja kertoo perheen asuvan Norjassa. Siellä keppihevosilla leikkiminen ja ratsastaminen ei ole yhtä suosittu harrastus kuin Suomessa. Kokonsa vuoksi keppihevonen jää Suomeen kesän jälkeen, mutta Neean uusi harrastus ei varmasti katoa mihinkään.

– Olimme jo Metsämäen raveissa aiemmin ja sinne rakennetulla keppihevosradallakin kului parisen tuntia, Terhi nauroi.

Lauantaina kirppisteltiin myös S-marketin parkkipaikalla. Parkkinat-niminen kirpputoritapahtuma ehti olla käynnissä parisen tuntia ennen runsaita sateita ja ukkosia, mutta löytöjä ehdittiin tehdä siinäkin ajassa. Myytävänä oli niin vaatteita kuin käyttöesineitäkin, joita saattoi ihastella oman kauppareissunsa yhteydessä.

S-ryhmä korostaa kestävää kuluttamista ja elämäntapaa omissa tavoitteissaan. Parkkinat-tapahtumat syntyivät tämän idean pohjalta, sillä S-ryhmä haluaa isona toimijana auttaa myös asiakkaitaan toimimaan kestävämmin.