Lauantaina Langjärvellä soudetaan taas lauantaina

0
Kuva Langjärven souduista kolmen vuoden takaa.

Kahden koronavuoden jälkeen Soukaisten kyläyhdistys ry:n hallinnoima kolmen valasveneen Lankkisten laivasto pääsee jälleen tositaistoon lauantaina 2.7 kello 14 alkaen Langjärven rantasaunalla.

Joukkueita on mukana yhdeksän, ja ainakaan niiden nimivalinnoissa ei mielikuvituksen puutetta voida syyttää. Toisistaan mittaa ottavat Huvin Vuoksi, Sarvijaakot, Aliupseerit, Jykken Vonkaleet, Ympäristö Ykköset, Sivukylän Sivallus, Syvänteiden Seireenit, Pirates of The Langjärvi ja KIPA eli Kirkpaat & Ihmisten pelastajat.

Soutu-kisassa kussakin venekunnassa on mukana yksi kippari ja kuusi soutajaa. Alkuerät käydään siten, että kaikilla joukkueilla on neljä lähtöä eri veneillä ja joka kerta eri joukkueita vastaan. Eli Elon laskuopin mukaan alkukilpailussa on 12 lähtöä.

Alkuerien jälkeen soudetaan finaalilähtö tai tarvittaessa sitä ennen finaalikarsinnat. Kisassa säännöt ovat tiukat ja vain yksi venekunta palkitaan voittajana.

Vaan ei haittaa, vaikka itse soudussa voittoa ei tulisikaan, sillä muut palkintokategoriat ovat Tyyli-palkinto, jossa nimensä mukaisesti huomioidaan pukeutumista, käyttäytymistä tai muuta tämän nimikkeen alle sopivaa positiivista ominaisuutta.

Kolmannen palkinnon nimi on Tsemppi, jossa ei myöskään huomioida soutujoukkueen varsinaista kisamenestystä vaan joukkueen tai sen tukiryhmän kannustamiseen panostamista on se sitten ääntä, musiikkia, liikettä tai muuta aktiviteettia.

Soututapahtuman ja jatkojen musiikkipitoisen iltaohjelman juontaa Jukka Lehtonen.

Langjärven Souduissa on tietenkin kunnon kesätapahtuman perusainekset kuten buffetti, saunomista, uintia, arvontaa ja karaokea.