Leinmäen kesätorille houkuttelevat vasta paistetut munkit ja letut–Avajaisissa puhuivat kaupunginjohtaja Lauri Kattelus sekä Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Jari Koskinen

0
Jouko Nurmi sai kunniapuheenjohtajan arvonimen ja Laitilan kaupungin viirin. Kunniakirjan ojensi Tuula Saari ja viirin Lauri Kattelus.

Jussi Vaajasaari

Leinmäen kesätorin avajaiset käytiin viime perjantaina leppeässä säässä.

Kaupunginjohtaja Lauri Kattelus toi avajaisiin Laitilan kaupungin tervehdyksen.

– Tulkaa nykäisemään hihasta ja juttelemaan. Pannaan Laitilan asiat kuntoon, lupasi Lauri Kattelus uudella esiintymislavalla.

Leinmäen kesätorille oli saapunut nelisen sataa vierailijaa.

– Meidän vetovoimamme on vasta paistetut munkit ja letut, sanoo Leinmäen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Saari .

Avajaisissa sai huomionosoituksen pitkäaikainen kyläyhdistyksen puuhamies. Jouko Nurmi sai kunniapuheenjohtajan arvonimen ja Laitilan kaupungin viirin. Kunniakirjan ojensi Tuula Saari ja viirin Lauri Kattelus.

Kylätorin avajaisiin oli saapunut Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja Jari Koskinen .

– Kylien kehittäminen lähtee ihmisistä ja yhteisestä tahdosta. Suomen Kylät lobbaa valtakunnallisesti kylien tärkeitä asioita, sanoi Jari Koskinen lyhyessä tervehdyspuheessaan.

Suomen Kylät ry on valtakunnallinen paikallisen kehittämisen järjestö. Suomen kylät edustaa noin 4000 kyläyhdistystä tai kylätoimikuntaa. Suomen kylät hallinnoi kylien elinvoimaa lisäävää Leader-toimintaa.

– Leader Ravakka on rahoittanut useita Leinmäen kyläyhdistyksen hankkeita. Tänä kesänä Leinmäen kyläyhdistys on saanut avustusta ruuanvalmistusvälineitten ja jalkapallomaalien hankintaan , kertoo Leader-Ravakan hankekoordinaattori Tuuli Jansson .         

Leinmäen kyläyhdistys on toimelias, ja koko ajan on vireillä uusia hankkeita. Viimeisimpänä on menossa kyläradiohanke yhteistyössä metsästysseuran kanssa.

– Kyläradion antenni tulee kylätalon katolle, kertoo Tuula Saari.

Kylän ja kesätorin tulevaisuuden kehittämiskohteita on useita myös ideointiasteella.

– Olemme suunnitelleet Tapio Lehtolan kanssa, josko pystyttäisimme jonnekin reunemmalle pubi-nurkkauksen, paljastaa Markku Lehtola .

Väen seurustellessa syötävien äärellä esiintymislavalla lauleskeli Leinmäellä kesämökkeilevä Mikko Litmanen . Hän on joskus hankkinut Eläkeliiton ensimmäisen karaokemestaruuden. Kaikkien esiintyjien äänentoistossa käytettiin hänen laitteitaan.

– Täällä näkee tuttuja, voi seurustella ja kuulee hyvää musiikkia. Vain tanssilava puuttuu, sanoo Merja Leiniö , joka on tullut sisarustapaamiseen ja tapaamaan sukulaisiaan.

Kesän ensimmäisellä kesätorilla oli muutamia myyjiä. Fanny Kivistön myyntipöytä oli täynnä kirpputoritavaraa.

– Olen ensimmäistä kertaa myymässä, minua vähän jännittää. Mutta olen hyvin saanut tavaraa kaupaksi. Minulla on myynnissä Soili-mummon ja omaa tavaraa, kertoo Fanny Kivistö myyntipöytänsä ääressä.

Tänään Leinmäen kesätorin ohjelmassa on kylien väliset Mölkky-kisat.