”Maaotteluvoitto” Laitilaan– Laitilalaiset ja uusikaupunkilaiset biljardiharrastajat järjestivät maaotteluhenkisen turnauksen Laitilassa

0
Ukilaisen Petri Helmisen lyönti lähti, eikä sen jälkeen voi muuta tehdä, kuin seurata pallon kulkua.

Arto Kanerva

Laitilalaiset biljardiharrastajat saivat jostain päähänsä kutsua uusikaupunkilaiset lajin harrastajat pieneen maaotteluhenkiseen turnaukseen. Kahdeksan pelaajaa kummaltakin paikkakunnalta (seitsemän miestä ja yksi nainen) ja kahdeksasta pelistä eniten voittoja kerännyt joukkue julistettiin voittajaksi.

Kukonkulmassa pelattiin kahdella pöydällä, eivätkä laitilalaiset eivät olleet turhan vieraskoreita, vaan nappasivat turnausvoiton pelein 5–3.

Ennen kisan alkua Laitilan Lasse Uola ja Uudenkaupungin Juha Maanpää tekivät vielä viimeiset viilaukset turnauksen pelisääntöihin.

Maanpää totesi, ettei ole aivan vieraalla maaperällä, kun sukujuuria löytyy Laitilasta.

– Tuttua porukkaan, kun käydään aina välillä puolin ja toisin toistemme viikkokisoissa. Naapurikaupunkeja kun ollaan, niin matka on lyhyt ja tänne on helppo tulla. Kesällä on sopiva aika järjestää tällaisia kisoja, kun kummankin porukan omat viikkokisat ovat tauolla.

Kahdeksan paria pelaa keskenään ja jos pelit menevät tasan 4–4, niin kumpikin joukkue valitsee yhden pelaajan ratkaisupeliin, kertoi Lasse Uola.

– Tuntuu siltä, että vastaavia kisoja järjestetään jatkossakin, mutta vielä ei ole sovittu, koska nähdään ja pelataan Uudessakaupungissa. Tässä menee lauantaipäivä mukavasti hyvässä porukassa ja yhteisen harrastuksen parissa, Uola tuumaa.

Uusikaupunkilainen Petri Helminen kertoo tutustuneensa biljardiin junnuna nuokkarilla ja olleensa nyt taas pari vuotta mukana pelaamassa.

– Tällaisen kisat ovat mukavia, kun tulee vastaan uusia naamoja, tulee uusia tuttuja, eikä aina tarvitse pelata samoja kavereita vastaan. Tietenkin kaikki yrittävät ja haluavat voittaa, mutta ei tämä mitään veristä taistelua ole, kun kaikki kuitenkin ovat ihan harrastelijoita.

Helmisen mukaan Uudestakaupungista lähti Laitilaan osa pelaajien perusporukkaa. Kaikki eivät mukaan mahtuneet, kun osallistujien määrä oli rajoitettu kahdeksaan, mutta ensi kerralla pääsevät sitten muut mukaan.