Neljännet rokotteet jakoon Laitilassa elokuussa

0
Lasten ja nuorten rokotuksia vauhditetaan.

Terveydenhoidon ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi maanantaina suosituksen, että kunnat tarjoaisivat neljänsiä rokoteannoksia portaittain erityisryhmille jo heinäkuun aikana tai viimeistään 1. elokuuta alkaen. Ensimmäisenä rokotusvuorossa ovat 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteelliseen riskiryhmään. Seuraavaksi rokotuksia saavat 18–69-vuotiaat riskiryhmäläiset. Tämän jälkeen siirrytään 60–69-vuotiaisiin, joilla riskiä ei ole.

Ylilääkäri Tuuli Kuisman sijaisena toimiva Elina Laitiomäki kertoo, että neljättä rokotetta aletaan antaa Laitilassa 1.8. alkaen ja rokotukset käynnistyvät THL:n suosituksen mukaisesti 70–79-vuotiaista.

Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Neljättä koronarokotetta suositellaan yli 60-vuotiaiden lisäksi myös voimakkaasti immuunipuutteisille, jotka ovat yli 12-vuotiaita sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmään kuuluville.