Osallistavan budjetin varoin on jo järjestetty yhteislauluja – Elokuussa alkavat Kahvi ja leffa -näytökset

0
Ensimmäisessä Laitila Laulaa -tapahtumassa teemana oli kesäklassikot. Rami Rafael sai omienkin sanojensa mukaan kunnian aloittaa viisi yhteislaulukertaa sisältävän tapahtumasarjan.

Laitilan kaupunki on varannut osallistavaan budjetointiin 100 000 euroa käytettäväksi vuoden 2022 aikana. Maalis-huhtikuussa laitilalaisilta kerätyt kriteerien mukaiset ehdotukset budjetin käyttämisestä hyväksyttiin kaikki toteutukseen. Toimenpiteet tukevat ikäihmisten hyvinvointia ja monet niistä laajemminkin Laitilan asukkaita ja kaupungissa vierailevia. Osa toimenpiteistä on jo tullut toteutukseen, mutta suurin osa toteutetaan syksyn mittaan.

Yksi jo toteutukseen menneistä ehdotuksista on ollut Laitila laulaa -yhteislaulutilaisuuksien sarja. Kaksi tilaisuutta on onnistuneesti jo järjestetty. Jos näihin tilaisuuksiin ei ole ennättänyt, ei ole syytä huoleen. Kesän aikana lauletaan yhdessä vielä kolme kertaa: tiistaina 12.7. kello 13 Kaupunginkirjastolla hengellisiä lauluja Laitilan seurakunnan johdolla, tiistaina 26.7. kello 13 kaupungintalolla Farmari Sistersin tahtiin ja keskiviikkona 10.8. klo 18 Kaivolan kesäteatterissa legendaarisen Mikko Alatalon kanssa.

Kesän aikana pääsee myös nauttimaan Jazzkonsertista, joka järjestetään lauantaina 23.7. kello 12 Poukan talolla pihakonserttina. Esiintymässä ovat Livio Almeida (BRA) ja Antonello Parisi (ITA). Konsertti on kaikille avoin ja maksuton.

Elokuussa alkavat Kahvi ja leffa -näytökset Laitilan Kinossa. Näytöksiä on elokuusta joulukuun noin joka toinen viikko tiistaina klo 12. Elokuvavalikoimassa on huomioitu ikäihmisten kohderyhmä. Näytökset maksavat 6 euroa sisältäen kahvin.

Elokuvanäytösten ja muiden tapahtumien tiedotusta kannattaa seurata kaupungin nettisivujen www.laitila.fi Ajankohtaista -osiosta sekä Laitilan Sanomissa julkaistavasta tapahtumakalenterista.

Osallistavasta budjetista tulevat varat myös ulkokuntosalin ja Vähä-Tulejärven rantaan sijoitettavan laavun rakentamiseen. Rakennusprojektit etenevät syksyn aikana.

Syksyllä järjestetään myös päivätansseja ja aloitetaan haastekampanja, jonka myötä aktivoidaan eri tahoja ulkoilemaan yhdessä hoivakodeissa asuvien vanhusten kanssa ja järjestämään heille virkistyshetkiä. Haasteen aloittavat kaupungin johtoryhmän jäsenet syyskuussa. Haaste etenee seuraavalle ryhmälle aina kuukauden vaihtuessa. Haastaa voi erilaisia laitilalaisia ryhmiä, kuten päättäjiä, yhdistyksiä ja seuroja. Haaste jatkuu vuoden ajan ja jokainen ryhmä toteuttaa kuukauden aikana ikäihmisten virkistystä eri tavoin.

Hoivakodin asukkaita huomioidaan myös toisessa osallistavan budjetin varoin toteutettavassa toimenpiteessä järjestämällä hoivamusiikkia eri vanhuspalveluyksikköihin. Kaupunki tiedottaa toteutusten etenemisestä nettisivuillaan ja Laitilan Sanomissa.

Näiden lisäksi Vakka-Suomen kansalaisopisto toteuttaa it-opastusta ja neuvontaa ikäihmisille. Käyttöopastus on tarkoitus toteuttaa sekä Laitilan kirjastossa että eri kylien kokoontumistiloissa. Opastajana toimii kansalaisopiston tietotekniikan opettaja Eero Ollikainen. Opastustilaisuuksia on tarkoitus järjestää viikoittain (pl. syyslomaviikko), yhteensä noin 15 kertaa syksyn aikana. Suunnitelmat tarkentuvat elokuussa ja it-neuvonnasta tiedotetaan Vakka-Suomen kansalaisopiston netti- ja ilmoittautumissivuilla, osoitteessa www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen.