Pullantuoksua ja pienten sorkkien kopinaa kesäkahvila Ventolassa

0
Karitsa uskalsi tulla Jenna Sainion silitettäväksi.

Kasitien varrella sijaitsevasta Ventolan Kesäkahvilasta leijailee herkullinen pullan tuoksu. Suloisen puutalon piha on värikkäiden niittykukkien ja pienten pörriäisten valloittama. Parkkipaikalla polupyörät, autot ja moottoripyörät kiiltelevät auringossa. Sisältä kuuluu tasainen puheensorina ja lautasten kilahtelu.

Kesäkahvila aukesi kesäkuun alussa ja on avoinna elokuun loppuun asti. Kahvilan omistajan Marge Reimanin mukaan asiakkaita on riittänyt hyvin.

– Osa on paikallisia vakioasiakkaita, sitten on ulkopaikkakuntalaisii ja joskus ryhmiäkin, hän kertoo.

Reiman on ollut kahvilassa yrittäjänä jo kesästä 2019. Kahvilassa on nyt myös näytillä Terhi Kalliolan My Moo -näyttely herttaisista lehmämaalauksista. Teokset koristavat salin kaikkia seiniä ja sopivat hyvin maltilliseen värimaailmaan.

Kesäkahvilan tiskillä reipas kesätyöntekijä Ronja Hännikäinen myy tuoreita korvapuusteja, juustokakkua, tiikerikakkua, kraavikalaleipiä, erikoiskahveja sekä muita kesäisiä herkkuja. Paikan päällä tehtyjen tuoreiden leivonnaisten lisäksi tarjolla on Karhulinnan käsintehtyä jäätelöä. Salin puolelta löytyy kahvilan herkuista nauttivia asiakkaita. Ikkunoissa surisee kärpäsiä ja tunnelma on kesäinen. 

Salin nurkasta kuuluu pienten sorkkien kopinaa puulattiaa vasten. Pian pöydän takaa kurkistaa viikon ikäinen karitsa. Suloinen musta karitsa on melko ujo ja palaa nopeasti takaisin suojaisaan nurkkaansa. Karitsa oli yllätysvieraana kahvilassa perjantaina 8. heinäkuuta ihastuttamassa kävijöitä. Monet yrittivät houkutella sitä valokuviin ja rapsutettavaksi. Pikkuhiljaa karitsa rohkaistuikin ja suostui ihailijoidensa silitettäväksi. Silittelyjen jälkeen tuo pieni söpöläinen uskaltautui juoksentelemaan ympäri kahvilaa honteloilla jaloillaan. 

Kari ja Jussi Eskola olivat ensimmäistä kertaa Ventolan kesäkahvilassa. 

– Tuota pikkulammasta tultiin katsomaan, Jussi kertoo.

Karitsa astelee lähemmäs ja Jussi kumartuu rapsuttamaan sitä. 

– Ihan ihastuttava paikka, voitais tulla uudestaankin, Kari jatkaa.

Karitsa näyttää viihtyvän hyvin kahvilassa, eikä ihmekään. Talon pastellisävyt, räsymatot, kakluuni ja pitsiverhojen läpi siivilöityvät auringonsäteet luovat kodikasta tunnelmaa.  

Myös Jenna Sainio on tullut katsomaan karitsaa. Karitsa on taas aluksi ujo, mutta vähitellen se uskaltautuu haistamaan Sainion kättä ja antaa luvan silittääkin. 

– Voi kun hän on niin söpö, Sainio huokaa.