Tuo idea reissusta kotiin!

0

Laitilan keskustan viihtyisyys, turvallisuus ja elinvoimaisuus ovat nousseet eri yhteyksissä puheenaiheeksi jo muutaman vuoden ajan.

Valtuuston kokouksessa joulukuussa 2020 useissa ryhmäpuheenvuoroissa patistettiin toimia ydinkeskustan viihtyisyyden lisäämiseksijaautioitumiskehityksen katkaisemiseksi.Ja jo kolme vuotta tuota aiemminLaitilan kulttuurin tuki ryoli tehnytaloitteen keskustan yleisilmeen kohentamiseksi.Aloitteessa painotettiin, että viihtyisyyttä voitaisiin kohentaa merkittävästi pienilläkin toimenpiteillä.

Aloitteen viestin allekirjoittaa vaivatta: siisti ja kaunis ympäristö on ilo niin asukkaille kuin matkailijoille ja on ehdottomasti positiivinen viesti myös elinkeinoelämälle.

Monenlaista hyvää on Laitilassa aiheen ympärillä jo tehtykin! Ja tänä keväänä Laitilassa sitten käynnistyi Ukipoliksen hanke, joka keskittyy juurikin kaupungin keskustan viihtyisyyden, elinvoimaisuuden ja turvallisuuden kehittämiseen.

Mikä parantaisi keskusta-alueen viihtyisyyttä, turvallisuutta tai elinvoimaisuutta?

Hanketta vetävä Antti Maantiehinno kertoo saaneensa jo palautetta ja ideoita. Moni toivoo ainakin panostamista yleiseen siisteyteen.

Varsin pienillä asioilla on iso vaikutus – vaikka on sekin huomattava, että asia kuin asia vaatii tekijänsä ja siinä mielessä myös rahaa. Toisaalta on niinkin, että moni satsaus on pitkäaikainen ilo ja esimerkiksi Laitilan jouluvalot ovat ihastelun aihe talvikaudesta toiseen.

Nyt siis toivotaan keskusta-alueen kehittämisideoita. Siispä: mikä sinusta parantaisi keskusta-alueen viihtyisyyttä, turvallisuutta tai elinvoimaisuutta? Olisitko innokas edesauttamaan sen toteutumista?

Ja jos heti ei nouse ideoita mieleen, niin niitähän voi poimia mukaansa vaikka tuliaisina kesälomareissuilta!

Solina Saarikoski
solina.saarikoski@laitilansanomat.fi