Valmet Automotive alkaa valmistaa Mercedes-Benzin uutta urheiluautomallia

0
Uudessakaupungissa alkaa Mercedes-Benzin AMG-mallin valmistus ensi vuoden loppupuolella.

Valmet Automotive on allekirjoittanut Mercedes-Benz Group AG:n kanssa sopimuksen Mercedes-AMG GT -urheiluauton valmistuksesta. Valmet Automotive valmistaa AMG GT -mallia 4-ovisena polttomoottori- ja hybridiversiona. Tuotanto alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla vuoden 2023 loppupuolella.

Valmet Automotive on jo käynnistänyt AMG GT -mallin tuotannollistamiseen liittyvän projektin, jossa maalaamoa muutetaan siten, että prosessissa voidaan käyttää useita erikoisvärejä ja muun muassa mattalakkaa. GLC-hitsaamo muutetaan AMG GT -tuotannon tarpeita vastaavaksi ja kokoonpanoon rakennetaan mallia varten oma valmistuslinja.

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé-mallin valmistuksen arvioidaan työllistävän Uudenkaupungin autotehtaan eri osastoilla noin 200 henkilöä. Tuotanto on suunniteltu toteutettavaksi sisäisin henkilöstöjärjestelyin.

– Jatkossa kaikki nelioviset Mercedes-AMG GT -autot valmistetaan Uudessakaupungissa. Kyseessä on aito Mercedes-AMG urheiluauto, jonka laatuvaatimukset valmistukselle ovat automaailman ehdotonta huippua, ja joka tarjoaa asiakkaalle enemmän varusteluoptioita kuin mikään Uudessakaupungissa aiemmin valmistettu automalli, autotehdas tiedottaa.

– AMG-mallin valmistus on aivan poikkeuksellisen vahva osoitus Valmet Automotiven osaamisesta. Olemme vakuuttaneet asiakkaan kyvystämme valmistaa erityisosaamista vaativia ja erittäin korkealaatuisia tuotteita. On hienoa palata urheiluautojen valmistajaksi, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotive kertoo olevansa erittäin tyytyväinen nyt allekirjoitettuun sopimukseen, sillä sen myötä yhteistyö Mercedes-Benz Groupin kanssa jatkuu ja laajenee edelleen. Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé jatkaa myös Uudenkaupungin autotehtaan perinteitä urheiluautojen valmistajana. AMG GT on neljäs automalli, jota Valmet Automotive valmistaa Mercedes-Benz Group AG:lle.