Yleisurheilu: Viiden seuraennätyksen viikko

0
Jyskeen yleisurheilijat tehtailivat seuraennätyksiä kuluneella viikolla. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Ilkka Simola

Vaikkei sateisissa Laitilan nuorisokansallisissa seuraennätyksiä tehtykään, niin viikon aikana kirjattiin peräti viisi seuraennätystä.

Alkutahdit löi Jasmin Vaskelainen juoksemalla viime viikon torstaina Eurassa Pyhäjärvi Games -kisoissa 15-sarjan 100 metrin voittoon 12-tyttöjen kotimaisen kausitilaston kolmanneksi menevällä ennätysajalla 13,68. Sarjan virallinen matka lyheni vuosituhannen vaihteessa 60 metriin, mutta kaikkien aikojen tulosvertailusta löytyy Jaana Heinosen vuonna 1987 kellottama 13,70.

Tämän viikon keskiviikkona Turun Tilastopajacupissa tahti vain kiihtyi. 12-vuotias Noel Raiskinmäki lohkaisi 60 metrillä 0,23 sekuntia kuukauden takaisesta ajastaan kiitämällä kausitilaston neljänneksi 8,40 vauhdillaan.

Kolmas 12-ikäisten ennätys syntyi kolmiloikassa Neela Ihanmäen ylittäessä Lotta Metsärinnan viiden vuoden takaiset lukemat 9,89 pompullaan. Illan kruunasi Sari Honkakangas parantaessaan 200 metrin aitojen omaa kausitilaston kärkiaikaansa ja 13-tyttöjen seuraennätystä puolisen sekuntia tulokseen 31,66.

Turun kisoissa Ella Hemmilä ylsi omaan ennätykseensä ja 17-sarjan voittoon loikkiessaan Jyskeen kaikkien aikojen Top10 -listan kuudenneksi oikeuttavat lukemat 10,87.

Naantalin viime sunnuntaisissa Aurinkokisoissa Venla Laiho kilpaili ensimmäisen kerran Laitilan toukokuisten SM-maantiekävelyjen jälkeen. Hän osoitti kaiken olevan kunnossa parin viikon kuluttua Joensuussa olevia Kalevan kisoja varten parantamalla 19 sekuntia 5000 metrin ennätystään aikaan 23.17,30. Aika on luonnollisesti myös seuraennätys.