”Askel uudelle tasolle”– Laitilalaiskävelijä Venla Laiho sijoittui sijalle 20 Münchenissa

0
Laitilalainen Venla Laiho osallistui naisten 20 kilometrin kävelyyn EM-kisoissa Münchenissa. Kuva: Ilkka Simola

Laitilalaiskävelijä Venla Laiho sijoittui EM-kisoissa lauantaina naisten 20 kilometrin kävelyssä 20. sijalle ajalla 1.43.47. Laiho oli viimeinen maaliin tullut, Kisassa kuitenkin starttasi 24 kävelijää, joista kolme hylättiin ja yksi keskeytti. Laiho luonnehtii kisamatkan menneen kokonaisuudessaan ihan mukavasti, vaikka hän ei ollut omaan suoritukseensa ja aikaansa tyytyväinen.

Laihon kisapaikka varmistui uuden rankingsysteemin kautta ja tuli laitilalaiskävelijälle yllätyksenä. Tästä syystä valmistautumiseen ei jäänyt niin paljoa aikaa. EM-kisadebyytti oli kuitenkin tärkeä kokemus tulevia kisoja ajatellen.

– Tämä oli askel uudelle tasolle. Vaikken saanut huippusuoritusta, seuraavalla kerralle viivalle on helpompi mennä, jos tällainen mahdollisuus tulee uudelleen, Laiho kertoo.

Laihon seuraava mahdollisuus edustaa Suomea arvokisoissa saattaa aueta jo kahden viikon kuluttua, jolloin järjestetään Suomi-Ruotsi -maaottelu. Suomen joukkueen kokoonpanoa ei ole vielä julkaistu.