B-tytöillä voitokas pudotuspeliavaus – Lydia Eskola ratkaisi voiton supervuoroparissa

0
Tiukka ja vuoristoratamainen ottelu sai sinettinsä Lydia Eskolan kotiuttaessa Pinja Toivosen supervuoroparissa. Ottelusarja on katkolla Jyskeelle Kajaanissa tiistaina.

Jenna Westerlund

Oman alkulohkonsa runkosarjassa voittanut Jyskeen B-tyttöjen pesäpallojoukkue aloitti pudotuspelinsä tiukalla voitolla Kajaanin Pallokerhosta lukemin 2–1s (13–1, 1–6, 1–0). Jatkoonpääsyyn vaaditaan kaksi voittoa, joten laitilalaisilla on sauma katkaista sarja tiistaina Kajaanissa.

– Eka jakso oli joukkueelta todella hyvää lyöntipeliä ja saimme pallot pysäytettyä. Toisella jaksolla oli hieman hankaluuksia, mutta voitto on tärkein, Jyskeen ykköspalkittu Emma Virtanen kuvaili tuoreeltaan pelin jälkeen.

Virtanen pelasi monen muun pelaajan tapaan Jyskeen Ykköspesisjoukkueen mukana vain päivää aiemmin Lappajärvellä. Ykköspesisjoukkueen mukana nuoret pelaajat ovat saaneet paljon kokemusta tiukoista tilanteista, ja hermot pitivät torstainakin tiukassa paikassa. Tiukkaan otteluohjelmaan on Virtasen mukaan jo ehtinyt tottua.

– Alkukesästä oli vielä enemmän otteluruuhkaa ja silloin huomasi, että juoksu ei kulje. Enää sitä ei huomaa kentällä.

Ottelua seurasi paikan päällä runsaslukuinen yleisö, eikä kannustuksestakaan jäänyt voitto kiinni. Vuoristoratamainen peli tarjosi kummallekin joukkueelle sekä synkkiä hetkiä että onnistumisia, mutta Jyske keräsi pakan parhaiten kokoon ennen ratkaisevaa supervuoroparia.

Hutunkeiton voittanut Jyskeen kapteeni Odessa Rinteelä valitsi joukkueelleen ensin sisävuoron, jolloin joukkue sai toiselle jaksolle tasoittavan vuoron. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne oli vielä 0–0 molempien joukkueiden hakiessa pelituntumaa. Toisen vuoroparin aikana Jyske pääsi flow-tilaan, ja joukkue iski peräti 11 juoksua peräjälkeen.

Ensimmäinen jakso päättyi suurinumeroisesti 13–1. Kajaanilaisryhmä ei suinkaan tullut vain pelaamaan toista jaksoa. Joukkue keräsi rivinsä kokoon, aiheutti Jyskeelle päänvaivaa ja sai heti avausvuorolla kolme juoksua.

Pallo poltti räpylässä, eikä Jyske saanut avausjuoksua ennen viimeistä vuoroa, jolloin Siiri Riitamaan lyönti yllätti Kajaanin takakentän ja hän pääsi aina kunnarin arvoisesti etenemään kolmospesään.

Kajaanin viedessä toisen jakson nimiinsä pistein 6–1 oli edessä supervuoropari. Jyskeen kovissa liemissä keitetty joukkue pelasi vaikuttavan ulkovuoron jättäen vastustajan juoksuitta. Sisävuorolla Lydia Eskolan taidokas lyönti kotiutti Pinja Toivosen ja voitonjuhlat alkoivat. Jyskeen parhaana pelaajana palkittiin jälleen Emma Virtanen, joka löi kunnarin ja viisi tavallista juoksua.

Eskolan astellessa lyöntivuoroon supervuoroparissa joukkue tarvitsi vain yhden juoksun ottelun voittoon. Nuoren pelaajan kädet eivät tärisseet ennen suoritusta.

– Siinä oli sellainen tunne, että peli on täysin käsissämme. Tänään olimme juuri tuon verran parempia. Kokonaisuudessaan oli aika sirkusmainen peli, Eskola naurahti.

Eskola pelaa Jyskeen B-tyttöjen lisäksi Ykköspesistä Mynämäen Vesattarissa. Mynämäen ja Laitilan välillä nähtiin tiukka kamppailu Ykköspesiksen puolivälierissä, jolloin Jyske oli niukasti parempi. Miltä tuntuu pelata tuttuja ihmisiä vastaan?

– Ei sitä sillä tavalla mieti, vaikka pelaisi kavereita vastaankin. He ovat vastustajia silloin, kun olemme eri joukkueissa, mutta nyt olemme samalla puolella.