Crusell-viikon toiminnanjohtajaksi Elina Aho-Kuusama

0
Elina Aho-Kuusama

Uudessakaupungissa järjestettävän Crusell-festivaalin pyörittämisessä tapahtuu syksyllä suuri muutos, kun Crusell-seuran ja Uudenkaupungin kaupungin yhteistyössä järjestämä viikko siirtyy kokonaan Crusell-seuran järjestettäväksi.

Crusell-seura on rekrytoinut tehtävään uuden toiminnanjohtajan. Tehtävään on palkattu musiikin maisteri ja arts manager Elina Aho-Kuusama. Aho-Kuusama ja Crusell-seuran tämänhetkinen toiminnanjohtaja Petri Hatakka työskentelevät yhdessä syksyn ajan. Syksyn jälkeen Hatakka jatkaa työssään Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden vastaavana ja vetovastuu Crusell-viikosta siirtyy Crusell-seuralle ja toiminnanjohtaja Aho-Kuusamalle.

Aho-Kuusamalla on kokemusta useista kulttuurituotannoista. Hän on toiminut muun muassa Tampere filharmonian apulaisintendenttinä sekä Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajana. Hän kuuluu myös Vokaaliyhtye Lumous-kokoonpanoon. Yhtye tunnetaan keskiajan ja renessanssin värikkäästä musiikista.

Vuonna 2023 Crusell-viikko järjestetään Uudessakaupungissa 22.7.–29.7.

– Ensi vuonna suunnataan tulevaisuuteen, kun teemana on unelmia huomisesta, kertoo taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi.