Ehdota Mrs. tai Mr. Rinkeplummaa – Hullun kukon tori 27.8. päättää kesätorit Laitilassa

0
Hullun kukon toripäivässä vaihdetaan kuulumisia iloisessa tunnelmassa. Arkistokuva: Teija Uitto

Laitilassa vietetään perinteisesti Hullun kukon toria venetsialaislauantaina, niin tänäkin vuonna. Silloin torilla käydään kauppaa ja lavalla on ohjelmaa, muun muassa Mrs. tai Mr. Rinkeplumman kukitus. Neiti, herra tai rouva Rinkeplumma on ystävällinen laitilalainen, joka ansaitsee tunnustuksen avuliaisuudestaan.

– Ehdotuksia kukitettavasta saa laittaa minulle. Voi joko tulla käymään Poukan talolla tai soittaa numeroon 040 5673709, kertoo Poukan talon emäntä Lea Koskinen.

Valinnasta ei järjestetä yleistä äänestystä, mutta ehdotuksia, mielipiteitä ja ajatuksia palkittavasta Koskinen ottaa vastaan mielellään viimeistään tiistaina 23. elokuuta. Viime vuonna mister Rinkeplummana kukitettiin Juhani Raitamäki.

Koskinen hoitaa myös toripaikkojen varauksia. Hän toivoo etukäteisvarauksia, jotta myyjät saa mukavasti soviteltua torialueelle.

– Tervetuloa kaikki myymään. Voi pitää omaa kirppistä tai myydä kukkia, leipomuksiaan tai vaikkapa käsitöitä.

Torimyyjien toivotaan tulevan paikalle viimeistään seitsemän aikaan aamulla. Ohjelma torilla alkaa kello 10 ja päättyy puolilta päivin. Toriaika jatkuu noin kahteen.

Venetsialaisviikonloppu tuo Laitilan torille paikallisten lisäksi paljon kesälaitilalaisia.

– Toivottavasti ihmiset vielä tulevat nauttimaan yhdessäolosta. Se olisi kiva.

Hullun kukon torilla lavalle nousevat Laitilan soittokunta ja Mojo Coyote. Torilla kuullaan myös keskustan kehittämishankkeen terveisiä ja arvotaan kesäasukkaiden kesken kesäkassi.