Heinäkuu oli Laitilassa tavanomaisen lämmin – Ukkosta tavanomaista vähemmän

0
Laitilassa satoi heinäkuussa yhteensä 11 päivänä, silti sademäärä jäi pieneksi.

Heinäkuu oli Laitilassa lämpötilaltaan hyvinkin normaali. Haukan kylässä säämittauksia tekevän Eero Setälän mukaan kuukauden keskilämpötila oli 17,4 astetta, kun pitkän ajan keskiarvo Turussa on 17,8 astetta. Hellepäiviä munapitäjässä oli yhdeksän.

Ilmatieteen laitoksen mukaan heinäkuun sademäärissä oli runsasta paikallista vaihtelua. Sadetta Laitilassa saatiin maltillisesti, sillä kuukauden sademäärä oli 51 millimetriä. Keskimäärin heinäkuussa Laitilassa sataa lähes 20 millimetriä enemmän.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tänä kesänä on havaittu maasalamoita tavanomaista vähemmän. Maasalamoita havaittiin heinäkuussa 49 991 kappaletta, mikä on noin 10 000 kappaletta vähemmän kuin heinäkuussa keskimäärin.