IHD Fest tarjosi hauskaa tekemistä lapsille ja nuorille

0
Emmalilta ja Kaisalta ei festarifiilistä puuttunut.

Tinja Jalonen

Kirikalliolta Ihodesta raikui lauantaina 6. heinäkuuta musiikkia ja naurua. Käynnissä oli IHD fest. Festarit oli suunnattu lapsille ja nuorille, ja ne kestivät lähes koko päivän. Iltapäivällä esiintyneet esiintyjät oli suunnattu pienemmille lapsille ja illalla hieman vanhemmille lapsille. Koko festaritila oli koristeltu värikkäin koristein. Oli ilmapalloja, serpentiiniä sekä välkkyviä valoja. Tapahtuman järjesti Pyhärannan MLL.

– Meitä on 10 naista ollut toteuttamassa tätä, kertoo MLL:n puheenjohtaja Maria Mäki-Mattila.

Hänen mukaansa kävijöitä on ollut reilu 200 ja lapsia on tullut sekä Pyhärannasta että myös esimerkiksi Laitilasta ja Raumalta. Myös ukrainalaislapsia oli jonkin verran. IHD festejä on järjestetty kolmena aikaisempanakin vuonna, mutta korona toi niihin tauon.

Nyt päästiin kuitenkin taas luomaan festarien tunnelmaa. Festarien suunnittelu ja toteuttaminen on Mäki-Mattilasta hauskaa puuhaa, sillä porukka on niin hyvä.

– Parasta on, kun lapset pääsevät koko perheen kanssa pitämään hauskaa, hän kertoo.

Esiintyjinä tapahtumassa olivat taikuri Marcus Alexander, Mimi ja Kuku, Souce sekä Ida Kallioinen duo. Tietysti mukana oli myös vapaaehtoisvoimin kasattu, aikaisemmilta festareilta tuttu Ötökkäbändi.

– Ensimmäisillä festareilla ei ollut varaa kuin yhteen esiintyjään, niin piti itse kasata bändi, Mäki-Mattila naurahtaa.

Esiintyjien lisäksi festareilla oli muutakin tekemistä, kuten kasvomaalausta, onnenpyörä ja ilmapalloilla leikkimistä. Lavalla nähtiin myös pupu, elefantti sekä kissa tanssimassa tunnettuja Tiktok-tansseja. Tunnelma festareilla oli rento ja kaikille osallistujille löytyi mieluista puuhaa.

Jotkut istuivat lavan edessä kuunnellen esiintyjiä, toiset leikkivät kavereidensa kanssa ja jotkut juoksentelivat ympäri tilaa ilmapallojen perässä. Osa lapsista oli myös pukeutunut festareille. Värikkäiden vaatteiden ja paljettien lisäksi tanssilattialla juoksenteli pari merenneitoa sekä yksi prinsessa. Festarifiilistä ei puuttunut, eikä hauskanpitoa hidastanut edes yhteisen kielen puuttuminen. Myöskään ilmapallojen tasainen poksahtelu ei häirinnyt menoa.

Siskokset Kaisa ja Emmali tulivat IHD festeille äitinsä rohkaisemina. Heistä tunnelma festareilla oli hyvä ja etenkin taikurin näkeminen kiinnosti.

– Ollaan täällä sitten tosi kauan, tytöt sanovat äidilleen.

Illalla viimeisen esiintyjän, eli Ida Kallioinen duon jälkeen oli vielä kaksi tuntia discoa ennen ovien sulkeutumista. Lapsia ja nuoria riitti loppuun saakka, eikä hyvä tunnelma ehtinyt laantua missään kohtaa.