Jalkapallon Impilä-cupissa kohtasivat 10-vuotiaat pojat Porista ja Laitilasta

0
Teemu Suvela ja Sebastian Alenius olivat tyytyväisiä turnauspäivään.

Tinja Jalonen

Laitilan keskuskentällä järjestettiin viime lauantaina Impilä-cup, jossa Porin Musan Salaman ja Laitilan Jyskeen 10-vuotiaat jalkapalloilijat ottivat mittaa toisistaan. Turnauksessa vastakkain olivat siis Varsinais-Suomi ja Satakunta.

Idea turnauksen järjestämiseen lähti Musan Salaman joukkueenjohtajan Janne Salosen pojan ja tämän kaverin keskustelusta. Pojille tuli mieleen, että Laitilassakin on jalkapallojoukkue, ja Salonen päätti viedä asian eteenpäin.

Yhdessä Sami Vaskelaisen kanssa he sitten suunnittelivat hauskan ja rennon turnauksen. Salonen halusi turnauksen olevan myös kunnianosoitus isille ja isoisille. Impilä-cup nimi tuleekin hänen laitilalaisen isoisänsä mukaan.

– Lapsille on tärkeää, että pääsee harrastamaan ja kokemaan sitä liikunnan riemua, Salonen lisää.

Sää oli juuri otollinen turnaukselle. Lämpöä oli sopivasti ja pilvet suojasivat liialta auringonpaisteelta. Välillä tuli myös muutama vesipisara, mutta se vain raikasti tunnelmaa.

Kentän laidalla olevasta kaiuttimesta kumpuavat kappaleet nostattivat fiilistä. Paikan päällä oli Jyskeen kioski, josta sai pientä syötävää.

Katsojia tiukoilla peleillä oli noin 40. Pelit pelattiin ajatuksella seura vastaan seura, perinteisen joukkue vastaan joukkue sijaan. Molemmissa seuroissa oli sekä harrastelijoita että kisaajia, ja joukkuejaot pyrittiin tekemään mahdollisimman tasaisiksi.

Pelit olivatkin hyvin tiukkoja ja tasaisia. Maaleja, torjuntoja ja syöttöjä tuli molemmin puolin.

Musan Salama voitti molemmissa peleissään Jyskeen harrastejoukkueen, kun taas Jyskeen kilpajoukkue voitti kahdesti Musan Salaman. Tiukka turnaus ratkesi rangaistuslaukauksilla Musan Salaman voitoksi.

Kannustusjoukkoja riitti molemmilla seuroilla, ja etenkin rangaistuslaukauksien aikana kenttä täyttyi tsemppihuudoista. Musan Salama sai suuren kiertopalkinnon ja asianmukaisesti juoksutti sitä ympäri kenttää.

Riemua ei puuttunut myöskään Jyskeeltä, sillä häviöstä huolimatta pojat saivat hauskan urheilupäivän ja mahdollisuuden tutustua myös muihin jalkapalloilijoihin. Mitalit jaettiin kaikille Impilä-cupiin osallistuneille. Porilaiset saivat mitalinsa Varsinais-Suomen väreissä ja laitilalaiset taas Satakunnan väreissä.

Salosen toiveissa olisi pitää Impilä-cup perinteenä ja saada vastavierailu Poriin talven aikana.

– Erityismaininta täytyy antaa Laitilan kentästä, oli ihan loistavassa kunnossa. Meidän pojat sanoivatkin, etteivät ole ennen pelanneet niin hyvällä kentällä, Salonen kertoo.

Turnauksen jälkeen pojat suuntasivat Hesburgerin kautta Särkijärvelle, jossa Musan Salama tarjosi kaikille saunan. Myös kiertopalkinto jää sinne odottamaan seuraavaa turnausta. Loppuilta kului siis uusia ystävyyssuhteita luoden ja järvessä polskien.

Teemu Suvela ja Sebastian Alenius Musan Salamasta olivat tyytyväisiä turnaukseen. Heidän mielestään pelit olivat tasaisia ja tarjosivat sopivasti haastetta sekä onnistumisia. Suvela pääsi itse tekemään myös kaksi maalia.

– Alku oli vähän huono, mutta kyllä se siitä sitten alkoi sujua, Alenius kertoo.

Korjattu 5.8. kello 16.15 pelitulokset: Laitilan Jyskeen kilpajoukkue voitti Musan Salaman molemmissa peleissään, kun taas Jyskeen harrastejoukkue hävisi ottelunsa Musalle.