Jyskeen 10-vuotiailla futareilla voittoisa viikonloppu

0
Voitokkaat jalkapalloilijat asettuivat yhteiskuvaan: Valmentaja Oleksander Dyatchuk (vas. ylh.), Aleksis Honkakangas, Leon Vaskelainen, Vitalii Hulenko, Stefan Dyachuk, Vihtori Rantapere, Santeri Raitamäki, Nikita Mykhailov, sekä valmentaja/ joukkueenjohtaja Sami Vaskelainen. Alarivissä ovat Samuel Rautanen (vas.), Matias Seitala, Kasperi Raitamäki, Eino Uusitalo ja Aaron Raiskinmäki.

Jyskeen 2012 syntyneillä pojilla piti kiirettä viime viikonloppuna. Ensin pelattiin perjantaina sarjaottelut Laitilassa.

Ohjelmassa oli kolme ottelua ja kaikista irtosi voitto. Ensimmäinen ottelu Maskun palloseuraa vastaan oli todella tasaista vääntöä, mutta voittoon tarvitaan vain yksi maali kun oma pidetään puhtaana. Näin tälläkin kertaa.

– Masku on ollut meille aina paha vastus, todella tasaista vääntöä joka ikinen kerta. Meidän puolustus vaan oli ihan huippu tälläkin kertaa ja viimeisenä lukkona huippu veskari, niin vaikeaa on vastustajan maaleja tehdä, kertoo valmentaja ja joukkueenjohtaja Sami Vaskelainen.

Toinen ottelu Kaarinan poikia vastaan päättyi 4–1 Jyskeen voittoon, ja kolmas Turun palloseuran tyttöjä vastaan 8–0.

– Täytyy antaa kunniaa TPS:n tytöille. Pelillisesti tytöt olivat parempia kuin me. Pallo liikkui todella hienosti ja tilanteita syntyi. Meidän pojilla peli taas oli ihan karmeaa. Jokainen tahtoi vain kuljettaa palloa maaliin hinnalla millä hyvänsä. Ei ollut mitään järkeä ja fyysisyydellä pärjättiin, kun oltiin nopeampia.

Sunnuntaina Jyske matkasi Kangasalle, Kangasalan Sanomat -turnaukseen. Ensimmäinen ottelu Pirkkalan Ilves keltaista vastaan päättyi tasapeliin 0–0.

Toisessa ottelussa Fc Kangasalaa vastaan alkujännitys häipyi. Jyskeen hyökkäys sekä keskikenttä pyssyttivät Suoraman kentän verkot niin tötterölle, että lienevät vieläkin venyneenä Kangasalan keskusristeykseen saakka. Jyske voitti ottelun suvereenisti 6–0.

Kolmas ja viimeinen lohko-ottelu oli tamperelaista Ilves-Kissaa vastaan. Panoksena oli turnauksen finaalipaikka A-lohkon voittajaa vastaan.

Ottelu oli tasainen ja tilanteita oli puolin ja toisin. Loppunumerot olivat Jyskeelle 2–0.

Loppuottelussa vastaan asettui Pirkkalan Ilves vihreä. Alku oli Ilveksen pienoista hallintaa, ja se menikin 1–0 johtoon.

Tästä sisuuntuneena Jyske lisäsi hyökkäyspään prässiä, jolloin Jyskeen keskikentällä oli helppo työ napsia Ilveksen huolimattomat avausyritykset itselleen. Maalinteossa Jyske onnistui kolmesti ja puolustus pelasi varmasti. Näin turnauksen kultamitalit matkasivat Laitilaan.

– Tämä oli hieno kokemus pojille, kun päästiin mittaamaan muitakin kuin läntisen alueen joukkueita, ja kun vielä lopputulos oli näin makea. Pojat ovat harjoitelleet tätäkin kautta varten todella ahkeraan. Nyt nähtiin taas, että kova työ kantaa hedelmää. Toivotaan, että flow jatkuu. Vielä on seitsemän sarjaottelua, jonka jälkeen joukkue suuntaa Tallinnaan kansainväliseen haastajatason turnaukseen, Saku cuppiin, Vaskelainen kertoo.