Jyskeen B-tytöille välieräpaikka – Seuraavaksi vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja

0
Pinja Toivonen ja Lydia Eskola valittiin Itä-Länsi -otteluihin edustamaan Länttä. Heidän lisäkseen joukkueeseen valittiin Jyskeen Emma Virtanen.

Jenna Westerlund

Laitilan Jyskeen B-tytöt etenivät mallikkaasti välieriin kaatamalla Kajaanin Pallokerhon suoraan kahdessa ottelussa. Ratkaisevan voiton Jyske nappasi Kajaanista tiistai-iltana, kun tiukka kamppailu päättyi laitilalaisten voittoon lukemin 0–1 (2–2, 2–4).

Jyskeen ykköspalkittu oli koleassa illassa kolme juoksua tuonut ja yhden lyönyt Pinja Toivonen, jonka heitosta syntyi myös ottelun ratkaissut kajaanilaisten kolmas palo. Jyske ei viimeistä tasoittavaa vuoroaan toisella jaksolla tarvinnut, ja toisen jakson voitto merkitsi myös koko ottelun sekä ottelusarjan voittoa.

Kajaani johti ensimmäistä jaksoa juoksuin 2–0 ennen Jyskeen viimeistä vuoroa. Tiukoissa paikoissa ennenkin ollut joukkue tasoitti juoksut 2–2:een ja piti vastustajan vielä nollilla Kajaanin viimeisellä vuorolla. Toisella jaksolla Jyske pääsi paremmin pelin päälle ja johti ensimmäisen vuoron jälkeen 3–1.

Välierissä vastaan asettuu paikallisvastustaja Rauman Fera. Välieräotteluiden aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Ottelusarjasta mielenkiintoisen tekee se, että Feran B-tyttöjen joukkueessa pelaa useampi nuori pelaaja, jotka ovat vastaavasti pelanneet Ykköspesistä Laitilassa seurojen välisen yhteistyösopimuksen vuoksi.

Kentällä nähdään siis monia laitilalaisille tuttuja pelaajia ja tasaista vääntöä. Jyske ja Fera pelasivat alkusarjassa kaksi ottelua, joista kummatkin päättyivät Jyskeen nimiin tiukimmalla mahdollisella erolla.