Jyskeen Venla Laiho valittiin Münchenin EM-kilpailuihin

0
Venla Laiho (keskellä) on edustanut Suomea maaottelussa Ruotsia vastaan, mutta nyt hänet on valittu EM-joukkueeseen. Arkistokuvassa mukana ovat myös Elisa Neuvonen (vas.) ja Tiia Kuikka. Kuvaaja: Susanna Lamminsivu

Laitilan Jyskettä edustava Venla Laiho on nimetty Suomen joukkueeseen Münchenin EM-kilpailuihin. Kilpailut järjestetään Saksassa 15.–21.8. Laiho nähdään tositoimissa 20 kilometrin kävelyssä lauantaina 20. elokuuta.

Laiho käveli 20 kilometrin matkan ennätyksensä 1.40.40 Laitilassa tämän vuoden toukokuussa. Tulosraja kisoihin oli ennätyksellisen kova 1.32.15, ja tie EM-koneeseen aukesi rankingjärjestelmän kautta. Ennen EM-kisoihin valmistautumista Laiho kamppailee mitaleista Joensuun Kalevan Kisoissa tänä viikonloppuna.

Vakka-Suomesta kisoihin valittiin myös kokenut maraton-juoksija Annemari Kiekara. Uudessakaupungissa asuva Kiekara kamppailee EM-maratonilla heti kisojen avauspäivänä 15. elokuuta.

Suomi lähtee EM-kilpailuihin ennätyssuurella noin 70 urheilijan joukkueella. Urheilijoiden määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin muissa arvokilpailuissa kotikisoja lukuun ottamatta.