Lähetystorin juontajat Laitilasta

0

Vakka-Suomen seurakuntien yhteistä Lähetystoria vietetään lauantaina 3. syyskuuta kello 10–14 Uudenkaupungin torilla jo 37. kerran. Koronan vuoksi kahtena viimeisenä vuonna Lähetystoria ei ole järjestetty, mutta tänä vuonna seurakuntien kojut taas rakentuvat torille. Lähetystori on tämän kesän viimeinen Tul toril -teematori.

Perinteisessä toritapahtumassa myyntikojuista löytyy syksyn satoa, kotiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä. Lisäksi myynnissä lettuja, vohveleita ja grillimakkaraa lähetystyön hyväksi. Lähetystorin tuotto ohjataan seurakuntien nimikkokohteisiin ja pika-arvonnan tuotto Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen.

Lähetystorille on saatu vierailijoita eri puolilta maailmaa ja eri lähetysjärjestöistä. Tänä vuonna lähetyskentän terveiset tulevat Suomen Lähetysseurasta. Musiikki on joka vuosi tärkeä osa Lähetystoria. Tänä vuonna musiikista vastaa Duo Iiris ja Päivi.

Lisäksi Uudenkaupungin seurakunnan kanttori Anna Putkiranta pitää lapsille ja lapsenmielisille muskaria. Lapsille on myös muuta ohjelmaa ja tekemistä torin aikana.

Lähetystorin juontavat Juha ja Anita Kylänpää Laitilasta, jotka ovat itsekin olleet lähetystyöntekijöinä maailmalla. Aamuhartauden pitää Uudenkaupungin seurakunnan lähetystyöstä vastaava pappi, Juhani Kapiainen, joka on paikalla ja tavattavissa koko torin ajan.

Lähetystorin järjestävät Uudenkaupungin, Kalannin, Pyhämaan ja Lokalahden kappeliseurakunnat, Laitilan, Pyhärannan, Taivassalon, Vehmaan ja Kustavin seurakunnat sekä Uudenkaupungin helluntaiseurakunta ja Lähde – Uudenkaupungin vapaaseurakunta.