Laitila haastoi Ukin – Politiikot kilpasilla Männäisten torilla

0
Hyvät haastajat Laitilasta: Mika Kinnari, Tiina Saari sekä Tuomas Vuorio.

Rauno Laine

Männäisten torilla oli jälleen kerran tunnelmaa. Musiikki ja laulu soi, ystävät sekä kylän miehet ja naiset tapasivat toisiaan. Muutakin mukavaa ohjelmassa oli.

Kutsun kun olivat tällä kertaa kuulleet myös poliittiset päättäjämme, jotka Uudenkaupungin valtuuston puheenjohtaja Mauri Kontu oli haastanut mukaan valtuustoryhmittäin leikkimieliseen kisaan.

Uudenkaupungin lisäksi haastajia oli saatu myös Laitilasta. Yhteisellä joukkueellaan olivat mukana Mika Kinnari (kesk.), Tuomas Vuorio (kesk.) sekä Tiina Saari (kd.).

– Yritämme tässä haastaa ukilaiset heidän kotikentällään. Toivottavasti pääsemme haastamaan jossain vaiheessa heidät Laitilassa, iskuryhmä hymyili.

Kisa oli tiukka. Laitilalaisten oli nyt tyytyminen kunniakkaaseen viidenteen sijaan. Mutta yritys oli kuitenkin hyvä.

Uudestakaupungista osallistuivat kokoomuksen, SDP:n, keskustan sekä perussuomalaisten joukkueet. Valtuustoryhmistä eivät nyt olleet mukana vasemmistoliitto eikä Pro Uusikaupunki.

Kolmiosainen kisa sisälsi niin frisbeekiekon heittoa kuin tikanheittoa ja metallikiekon tarkkuusheittoa. Jokaisella lajilla oli omat, tässä tapauksessa poliittiset osaajansa ja kannustusta tuli yleisöltä tasapuolisesti. Kisan ylituomarina toimi tarkkaan tapaansa Veli-Matti Virtanen .

Tiukan kisan voittajaksi selvisi lopulta demarien joukkue Heli-Päivikki Lauren, Juhani Konttinen sekä Marko Turunen .

– Saa nähdä josko kunnallisjärjestö muistaa meitä tästä, voittajat hymyilivät kisan jälkeen. Palkinnon he toki järjestäjiltäkin saivat.

Kakkkosijasta käytiin uusinta perussuomalaisten ja keskustan välillä. Sen ensiksi mainitut voittivat. Kokoomus jäi neljänneksi, vaikka joukkueesta Laura Kontu saikin kisan kovimmat kannustukset yleisöltä. Toisaalta myös demarien Juhani Konttiselle asetettiin paineita ratkaisuvaiheessa.