Lukukisa olikin tänä vuonna kalakisa

0
Laitilan kirjaston kesälukukisaan osallistuivat muun muassa Elli Kylä-Heiko, Eino Urhonen ja Luka Satola.

Arto Kanerva

Laitilan kirjastossa on järjestetty kesälukukisa, kirjaston henkilökunnan muistelun mukaan, jo vuodesta 2013 lähtien. Tarkoituksena on innostaa erityisesti lapsia ja nuoria lukemaan, sillä nuorella iällä alkanut harrastus saattaa hyvinkin kantaa läpi elämän.

Tänä vuonna kesälukukisa suunnattiin erityisesti lapsiin, kertoo kirjastonhoitaja Eetu Karjalainen , jonka vastuualueena lasten- ja nuorten osastot ovat.

– Kolmesta luetusta kirjasta sai merkinnän ja omalla nimellä varustetut kalan lastenosaston altaaseen. Osallistuminen ei edellyttänyt omaa lukutaitoa, vaan mukaan pääsi, jos joku vanhempi luki tarpeellisen määrän kirjoja.

Tämä ei ollut kilpailu siitä, kuka lukee eniten kirjoja kesän aikana, koska voittajat arvottiin, mutta tietysti voiton mahdollisuuksia saattoi hiukan parantaa hankkimalla itselleen useamman kalan arvontaan, Karjalainen kertoo.