Matkailu on mahdollisuus

0

Laitilan matkailukesä on sujunut maltillisesti. Korona hiljensi jo entisestään munakunnan vaatimatonta turismia.

Hiljaisuus voidaan nähdä myös positiivisesti. Laitila on monelle uusi kohde, eli kiinnostava.

Seudulle on viime vuosina tullut monia uusia toimijoita, jotka täydentävät aiempaa tarjontaa. Matkailun kehittämiselle on hyvä pohja. Laitilan Poukan talon emäntä Lea Koskinen toivoo, että palveluntarjoajat vetäisivät yhtä köyttä. Näin pienistä saadaan suuri.

Laitilassa on kaikki eväät tehdä matkailusta nykyistä merkittävämpi elinkeino, sillä paikkakunnalla on tarjolla muinaiskohteita, kirkkoja, historiallisia museoita, mutta myös järviä, urheilumahdollisuuksia, luontoa ja kulttuuria. Laitilasta löytyy ruokaelämyksiä, rapsutettavia lampaita ja muita eläimiä sekä monenlaista majoitusta.

Ongelma on siinä, että suuri yleisö ei tätä tiedä. Tarvitaan kootusti tarjolla olevia tietoja, valmiita matkailupaketteja sekä näkyvää markkinointia.

Männäisten tori ry on pannut alulle matkailuhankkeen Visit Vakka-Suomi. Toivottavasti hanke ottaa tuulta alleen, sillä pienillä kunnilla ei ole yksinään riittävästi resursseja matkailun kehittämistyöhön.

Vakka-Suomella on ikiaikaiset juuret, mutta myös uutuudenviehätystä – ja sijainti lähellä isoja kaupunkeja. Matkailutarjontaa seutukunnassa ei kannata rajoittaa pelkästään kesäkauteen, sillä viikonloppu maaseudun rauhassa voi olla elämys kaupungin ruuhkaan tottuneelle.

Tuttavani kertoi Helsingin ytimestä maaseudulle lomailemaan tulleiden lasten lomatoiveissa olleen onkiminen, makkaranpaisto, palju, uimaranta, pikaruokaravintolan autokaista ja Lidlissä ostoksilla käyminen. Nämä toiveet olisi Vakka-Suomessa helppo toteuttaa.

Iida Kauppi

iida.kauppi@laitilansanomat.fi