Naisten pesiskausi päättyi tappioihin, silti päällimmäinen tunne on tyytyväisyys

0
Aikalisäkään ei auttanut Jyskettä kirimään Lappajärven ohi.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen kausi naisten Ykköspesiksen pudotuspeleissä päättyi kahteen niukkaan tappioon. Keskiviikkona vieraskentällä Lappajärven Veikot oli niukasti parempi 1–0 (4–4, 3–2).

Niinpä ottelusarja ja kauden jatkuminen oli katkolla lauantaina Laitilassa, kun ylemmissä pudotuspeleissä samaiset joukkueet olivat taas vastakkain. Kotijoukkueelle homman juoni oli selkeä. Joko tulos tai ulos.

Lauantaina oli Lappajärvi kuitenkin jälleen piirun verran parempi ja vei avausjakson 1–3 ja toisen 2–3. Loppunumerot 0–2 tiesivät, että Jyskeen naisten kausi päättyi.

Päätöspelin tilastoihin Sohvi Korhonen ja Matleena Rättö kirjasivat yhden lyödyn juoksun naiseen. Yksi juoksu tuli vastustajan harhaheiton turvin. Juoksuja toivat yksi per nainen Iida Mäki, Ida Mäenpää ja Meeri Heikola. Palkinnot nappasivat Odessa Rinteelä ja Erica Rosendahl.

Taiston tauottua pelinjohtaja Sami Mäki oli enemmänkin helpottunut kuin murheen murtama.

– Tiukka oli ottelusarja Lappajärveä vastaan. Vastustaja oli molemmissa peleissä inan verran parempi. Mutta kyllähän meillä jalka painoi. Totta kai molemmissa peleissä lähdettiin voitosta pelaamaan, mutta ei tämä meille mikään katastrofi ole, jutteli Mäki.

Moni pelaaja, eli yksitoista neljästätoista, jatkaa vielä kauttaan B-tyttöjen Superpesiksen loppupeleissä.

– Tässä vielä paljon pelejä ja bussissa istumista edessä, jatkoi myös B-tyttöjen pelinjohtajana toimiva Mäki.

Mäki kertoi olevansa naisten kauteen erittäin tyytyväinen.

– En olisi ikinä uskonut kauteen lähdettäessä, että taistellaan tällaisista sijoista. Aivan huikea kausi. Sarjapaikka oli tavoitteena ja täällä oltiin Superin karsintojen porteilla. Vähän lopussa bensa loppui, mutta sen ymmärtää. Rosteri on kuitenkin sen verran kaponen. B:ssä menee vielä molemmilla, Jyskeella ja Feralla, hyvin, niin haastavaa on jatkossakin.

Sami Mäki paljasti Länsi-Suomen nettijutussa, että vaikka Jyske olisi voittanut pelaamalla paikan naisten Superpesikseen, paikkaa ei olisi otettu vastaan.

– Vielä ei olisi ollut järkeä lähteä Superiin. Joukkueessa on niin paljon niin nuoria tyttöjä, että pitää vielä kehittyä Ykkösessä, Mäki perusteli Länsi-Suomelle.

Sami Mäki jakeli kiitoksia myös somessa ja tunnusti aliarvioneensa Jyskeen naisten iskukykyä kauden alussa. Päättynyttä kautta hän luonnehti napakympiksi.

– Yhteistyö Laitilan ja Rauman välillä ei olisi paremmin voinut mennä. Joukkue hitsautui heti yhteen ja tulos oli sen mukainen, kirjoitti Mäki.

Jyskeen B-tytöillä on tiistaina peli Kajaanissa. Reissuun lähdetään maanantaina.