Naisten Ykköspesiksen alkusarja päättyi selkeään voittoon – Jatkopeleissä Jyske kohtaa Mynämäen

0
Lotta Lindroos esitti keskiviikkona vahvoja otteita niin sisä- kuin ulkopelissä. Lindroos on Jyskeelle eniten juoksuja tällä kaudella tuonut pelaaja. Kuva: Jenna Westerlund

Ari Anteroinen

Naisten Ykköspesiksen alkusarjan panoksettomassa päätöspelissään Laitilan Jyske kohtasi kotiareenalla Kankaanpään Maila-Juniorit. Alkuun “Majuttaret” yritti pysyä pelissä mukana. Avausjakso menikin niukasti Jyskeelle juoksuin 5-4, mutta toisella jaksolla etelälohkossa toiselle sijalle yltänyt Jyske takoi kymmenen juoksua vastustajan jäädessä nollille. Näin 2–0-voitto Jyskeelle ja hyvä peli alle ennen puolivälieräsarjaa.

– Saimme viimeisestä pelistä sitä, mitä halusimme, eli onnistumisia laajalla rintamalla ja itseluottamusta, iloitsi pelinjohtaja Sami Mäki.

Mäen mielestä peli parani koko ajan pelin edetessä.

– Toisella jaksolla olimme jo suorastaan ylivoimaisia. Ulkokenttä piti hyvin ja vastustaja jätettiin nollille.

Mäki oli syystäkin tyytyväinen myös sisäpeliin.

– Saimme yhtä vuoroa lukuunottamatta vähintään juoksu per vuoro.

Jyskeen ykköspalkittu pelaaja oli keskiviikkona Lotta Lindroos, joka vakuuttavan ulkopelin lisäksi pamautti muun muassa komean kunnarin.

– Sain tänään omaa lyöntipeliäni paremmin auki. Mailan varressa on viime aikoina ollut vähän vaikeampaa, Lindroos analysoi.

– Kunnari tuli itselleni siis hyvään aikaan ja toi myös lisää itseluottamusta sekä varmuutta lyönteihin.

Lindroosin mielestä joukkue paransi keskiviikkona otteitaan verrattuna edelliseen peliin.

– Ulkopeli oli hyvää, mutta erityisesti sisäpeliä saatiin nyt paremmin auki. Lyönteihin tuli myös rentoutta enemmän. Tästä on hyvä jatkaa.

Jyskeen kakkospalkittu keskiviikkona oli Meeri Heikola ja Nelli Mäenpää nähtiin nälkäisimmäksi pelaajaksi.

Jatko-ohjelma on Sami Mäen mieleen, kun vastaan asettuu lauantaina kotona ja sunnuntaina vieraissa naapuriseura Mynämäen Vesattaret.

– Vältytään pitkiltä bussireissuilta ja saadaan hyvä pöhinä päälle. Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä mielenkiintoisen paikallisderbyn katsomoon, Mäki totesi.

Molemmat viikonlopun pelit alkavat kello 17. Ottelusarjan kolmas ja ratkaiseva peli pelataan tarvittaessa keskiviikkona Laitilassa.