Pesäpallotuomarien ratkaisu puhutti – Jyske ei ollut terävimmillään panoksettomassa ottelussa

0
Estotilannetta puitiin pitkään ja hartaasti. Palaverissa pelituomari Lauri Saarni, vieraiden toinen pelinjohtaja Pasi Penttinen, kakkostuomari Samuel Kärkkäinen ja Jyskeen pelinjohtaja Sami Mäki.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naiset kohtasivat sunnuntaina Ykköspesiksessä Puijottaret Kuopiosta. Kotijoukkue oli jo varmistanut paikkansa jatkopeleihin ja tämä tieto pelaajien takaraivoissa taisi näkyä ei niin terävänä pelinä.

Aikomus oli toki tehdä kentällä nytkin kelpo suorituksia ja ottaa niistä hyvät opit jatkoon. Mutta toisin kävi, sillä vieraat ottivat 0–2-voiton vieden kumpaisenkin jakson lukemin 2–5.

Savolaisten alku oli tymäkkä, kun ottelun ensimmäisenä lyöjänä Emilia Helminen pamautti heti kunnarin ja toi vielä lisäjuoksun päälle. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen Puijottaret johtivat jo 0–4.

Avausjaksolla nähtiin vastustajalta myös toinenkin kunnari, josta vastasi muutoinkin tehokkaalla pelipäällä ollut Anni Ollikainen.

– Ei oltu valmiita. Ei olisi saanut olla ohipeli, vaan piti ottaa hyvän harjoituksen kannalta, kommentoi Jyskeen pelinjohtaja Sami Mäki.

– Kun se lähti vähän huonosti, koko pelistä tuli haastava.

Toisen jakson ja koko ottelun puhutuimmaksi seikaksi nousi tilanne, jonka jälkeen sekä joukkueiden pelinjohtajat että ottelun tuomaristo pitivät pitkän palaverin siitä, oliko Jyskeen etenijä estänyt Puijottarien kakkosvahtia.

Hienon lyöntinsä jälkeen jokeripelaaja Iida Lastama oli juossut kolmoselle saakka juhlimaan kunnariaan, ja taululla komeili kakkosjakson toisessa vuoroparissa numerot 4–2 Jyskeelle.

Pitkän säätämisen jälkeen numerot muuttuivatkin tilanteeseen 1–2 ja siihen kotijoukkueen into oikeastaan lopahtikin.

– Tuomarin tulkinta oli se, että kakkospesällä meidän etenijä olisi mennyt keskelle pesää seisomaan, milloin lyönti meni sieltä. Meidän vaihtopenkki tarkisti tilanteen Ruudusta. Pesänkärjessä siellä oltiin. Meidän tulkinnan mukaan siis väärä tuomio. Tällaista tämä on, kun tilanteet tulevat nopeasti. Ei se ole kenenkään helppoa katsoa tilanteita, luonnehti Sami Mäki rauhallisesti ottelun jälkeen.

Myös vastustajan vaihtopenkillä tilannetta tiirailtiin moneen kertaan kännykästä.

– Tulihan se tuomio kyllä kovaan paikkaan, kun johto muuttui takaa-ajotilanteeksi. Kyllähän se vaikutti toiseen jaksoon, Mäki näki.

Tuomion jälkeen ”lämminhenkistä ottelua”, kuten kenttäkuuluttaja luonnehti, jatkettiin loppuun ilman isompaa draamaa. Ollikainen pamautti vielä alkuillan toisen kunnarinsa.

Näkikö pelinjohtaja Mäki mitään hyvää Jyskeen illassa?

– Ehkä me kuitenkin tultiin ihan hyvin siinä ekan jakson parissa vuoroparissa, kun voitimme ne. Saatiin kuitenkin juoksutili auki ja pidettiin vastustaja nollilla. Mutta emme olleet koko jaksolla, kummallakaan, valmiina. Tuli ihme nukahduksia. Ehkä vastustajan lukkari oli ihan hyvä.

Keskiviikkona Jyskeen naisilla on edessään vielä toinen niin sanottu merkityksetön peli.

– Pitäisi silloin kuitenkin saada ehjempi peli pelattua. Oltaisiin sitten pudotuspeleissä valmiimpia. Kyllä tässä mietittävää on kokoonpanojen kanssa. Tänään me jo vähän kokeiltiin eri rostereita, mutta ei se kokoonpano nyt vielä ihan valmiiksi tullut, Mäki tunnusti.

Keskiviikkona vastustajaksi saapuu Laitilaan Kankaanpää.