Poliisin päivää lauantaina 27.8. vietetään Laitilassa ja Uudessakaupungissa

0

Perinteistä Poliisin päivää vietetään lauantaina 27. elokuuta. Lounais-Suomessa poliiseja on teemapäivän merkeissä tavattavissa kaikkiaan 11 paikkakunnalla.

Kahden vuoden tauon jälkeen poliisilaitokset eri puolilla Suomea viettävät Poliisin päivää kansalaisia tapaamalla. Lounais-Suomessa Poliisin päivän tapahtumia järjestetään laajasti koko poliisilaitoksen alueella.

Poliisipartioita ja poliisin kalustoa on nähtävissä Varsinais-Suomessa Kemiönsaaressa, Laitilassa, Loimaalla, Paraisilla, Somerolla, Turussa ja Uudessakaupungissa. Satakunnassa teemapäivää vietetään Eurajoella, Kankaanpäässä, Kokemäellä ja Porissa.

Laitilassa poliisit ovat torilla kello 13–14.15. Paikalla on poliiseja tapaamassa ihmisiä ja vastailemassa kysymyksiin. Uudenkaupungin torilla poliisit ovat kello 14.30–16. Jokaisella tapahtumapaikkakunnalla on tavattavissa poliisipartioita, ja kansalaisilla on mahdollisuus tutustua poliisin kalustoon. Lapsille on jaossa pieniä poliisiaiheisia yllätyksiä.

Poliisin päivää ei koskaan aiemmin ole vietetty yhtä laajasti Lounais-Suomessa.

– Haluamme panostaa päivään ja olla tuolloin mahdollisimman kattavasti kansalaisten tavattavissa. Viimeisten kahden vuoden aikana poliisin vierailuja esimerkiksi oppilaitoksissa on jouduttu rajoittamaan muun muassa koronasta johtuen. Siksi arvostamme mahdollisuutta jalkautua nyt, sanoo Lounais-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Maria Hoikkala.

Hoikkala arvelee, että myös kansalaisilla on nyt poliisilta aiempaa enemmän kysyttävää turvallisuuteen liittyvistä teemoista.

– Meille on tärkeää päästä kuulemaan kansalaisten tuntoja ja toiveita. Siksi myös poliisilaitoksemme päällystöä jalkautuu Poliisin päivän tapahtumiin, Hoikkala kertoo.

Kokemäellä huutokaupattavana polkupyöriä

Kokemäen poliisiasemalla tapahtuman yhteydessä järjestetään löytötavarahuutokauppa kello 14. Huudettavana on noin 40 polkupyörää.

Paraisilla on mahdollisuus tavata saaristopartiota, ja Turussa esiintyvät Turun naispoliisilaulajat sekä Turun poliisilaulajat.

Lisäksi Turussa ja Porissa paikalla on lupapalveluiden pop up -piste, jossa on mahdollisuus varata palveluaikoja ja saada neuvontaa esimerkiksi sähköisen lupahakemuksen tekemiseen.