Poliisin päivää vietetään lauantaina turuilla ja toreilla

0
Arkistokuva

Muutaman vuoden tauon jälkeen Poliisin päivää vietetään kansalaisten keskuudessa ensi lauantaina. Laitilan torilla poliisit ovat tapaamassa ihmisiä ja vastailemassa kysymyksiin kello 13–14.15. Uudessakaupungissa poliisit voi tavata torilla kello 14.30–16.

Tilaisuuksiin on osallistunut vuosittain tuhansia ihmisiä. Viime vuonna poliisin päivä peruttiin koronaepidemian takia ja toissa vuonna se järjestettiin virtuaalisesti. Tapahtuman tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuoropuhelua alueen asukkaisen kanssa.

– Turvallisuuteen liittyvät teemat ovat puhuttaneet enemmän kuin koskaan ja poikkeukselliset ajat ovat näkyneet myös ihmisten jaksamisessa, kertoo Lapin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Esa Heikkinen.

Poliisin päivän tilaisuuksia järjestetään kaikkien poliisilaitosten alueella. Ne ovat kaikille avoimia ja sopivat kaikenikäisille. Tarkemmat tiedot paikallisista tapahtumista, aikatauluista ja sisällöstä on koottu poliisin verkkopalveluun osoitteeseen www.poliisi.fi/poliisinpaiva.