Sähköyhtiöt tekevät ilmajohtoverkon tarkastuksia ja puuston raivauksia helikopterilla

0
Vakka-Suomen Voiman verkkosivuilta löytyy työmaakartta, johon on merkitty muun muassa tulevat helikopteriraivaukset.

Vakka-Suomen Voiman ja Rauma Energia Sähköverkon alueella tarkistetaan helikopterilla ilmajohtoverkon kuntoa. Helikopterilennot alkavat ensi maanantaina ja kestävät kaksi viikkoa. Helikopteri nousee ilmaan arkipäivisin kello 8–17 välisenä aikana säävarauksella.

Tarkastusten perusteella sähköyhtiöt tekevät kunnossapito- ja raivaussuunnitelman toimitusvarmuuden parantamiseksi. Tarkastuslennoilla tehdään ilmakuvaus ja puustokartoitus keski- ja suurjänniteverkolle.

Tarkistettavaa sähköverkkoa on yhteensä noin 900 kilometriä. Lentotarkastuksista vastaa Comtiki Oy.

– Helikopterin ääni saattaa häiritä ulkona olevia eläimiä, mutta pyrimme välttämään näitä alueita tai lentämään korkeammalla. Toivomme asiakkailtamme ja maanomistajilta yhteydenottoja, jotta tiedämme paikat, joita tulee erityisesti varoa, sähköyhtiöt tiedottavat.

Lisäksi VSV:n sähköverkossa tehdään helikopteriraivauksia 12. syyskuuta alkaen Laitilan ja Hinnerjoen välillä, sekä Kalannin ja Sannon välillä. Raivauksissa sahataan 20 kilovoltin voimalinjojen reunapuustoa. Raivauskartta löytyy VSV:n nettisivuilta vsv.fi/sahkoverkko/saavarma-sahkoverkko