Saloniemen Juustolassa avoimet ovet

0
Suomen luonnon päivänä monilla luomutiloilla on avoimet ovet. Arkistokuvan Saloniemen tilalta on kuvannut Ari-Matti Ruuska

Laitilassa Saloniemen Juustolan luomutilalla ovet ovat auki ensi lauantaina, jolloin vietetään Suomen luonnon päivää. Tilalla tuotetaan suomen alkuperäiskarjan luomumaitoa, joka jatkojalostetaan erilaisiksi maitotuotteiksi, pääosin juustoiksi. Lisäksi juustolassa valmistuu jogurttia, kermaa, voita ja tuorejuustoja niin kuttujen kuin lehmienkin maidosta.

Tilalla näkee suomen alkuperäiskarjan vuohet ja lehmät laiduntamassa pihapiirissä. Laitumilla saa käydä katsomassa kuttujen laidunnusta ja navetassa voi käydä ihastelemassa kililaumaa. Tilapuodissa saa maistella ja ostaa tuotteita ja kuulla niiden alkuperästä. Myynnissä myös muiden lähituottajien tuotteita.

Tilapuoti on auki aina arkilauantaisin kello 11–15.

– Tule kuulemaan hauskoja tarinoita tuotteiden nimien takaa ja tutustumaan, millaista on arki satapäisen karjan kanssa Saloniemen luomutilalla, Juustolasta kerrotaan.