Sisäilmaongelmista kärsivälle kunnanvirastolle etsitään edelleen tiloja – Pyhärannan kunnanhallitus ei lämmennyt siirreltäville vuokratiloille

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanviraston henkilökunta siirtyi keskiviikkona etätöihin eikä palaa lähitöihin ennen kuin virastolle saadaan väliaikaiset tilat. Syynä on kunnanviraston heikko sisäilma, joka on aiheuttanut oireilua useammalle työntekijälle. Työterveyden antamien lausuntojen ja työntekijöiden kertoman mukaan sisäilma on aiheuttanut muun muassa silmien kirvelyä ja päänsärkyä.

Vs. kunnanjohtaja Merja Koski esitti rakennustarkastajan valmistelun ja sisäilmatyöryhmän aiemman ehdotuksen mukaisesti kunnanhallitukselle, että tämä vuokraa siirreltävät väliaikaiset tilat. Tilat oli tarkoitus sijoittaa Rohdaisiin nykyisen kunnanviraston lähellä sijaitsevalle tontille. Kunnanhallitus päätyi kuitenkin kahden äänestyksen jälkeen siihen, että kunnanviraston toiminnalle sopivien vuokratilojen etsimistä jatketaan.

Kosken mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kunnan eri toiminnat hajautuvat. Hän ei pidä tätä hyvänä ratkaisuna.

– Sellaista tilaa, jossa kaikki saadaan samaan paikkaan, ei ole toistaiseksi löytynyt. Palveluiden sujuvuuden kannalta olisi tärkeää, että kunnanvirasto toimisi yhdessä paikassa. Jos toiminnat ovat hajallaan, tilanne ei merkittävästi eroa siitä, että tehdään etätöitä, Koski huomauttaa.

Kunnanhallituksen jäsen Sinikka Pirttinokka (kok.) esitti Janne Lehtisen (ps.) kannattamana, ettei väliaikaisille tiloille ole perustetta eikä niiden hankkiminen ole taloudellisesti mahdollista. Äänin 5–2 Pirttinokan esitys hävisi pohjaesitykselle.

Toisen ja läpimenneen muutosehdotuksen vuokratilojen etsintöjen jatkamisesta teki Heidi Arvonen (yp.) ja sitä kannatti Helka Huttela (yp.). Se voitti pohjaesityksen äänin 5–2. Kokoomus ja perussuomalaiset äänestivät Arvosen ehdotusta vastaan.

Kunnanhallitus päätti myös vuokrata Länsi-Suomen Osuuspankin vanhan konttorin tilat Rohdaisista. Tiloja kaavailtiin sisäilmatyöryhmässä alunperin nuorisotoimen ja työllisyyspalveluiden käyttöön, mutta hallitus päätti tässä vaiheessa ainoastaan tilojen vuokraamisesta. Kun kaikki tilat ovat selvillä, päätetään, mikä toiminto siirretään mihinkin.