Skeittipuistosta vääntöä

0

Nuoret ovat jo pitkään toivoneet skeittipuistoa Laitilaan. Skeittipuisto-toive nousi esille nuorten kuulemistilaisuudessa jo 2019. Nyt puistoa on suunniteltu Kappelimäen koulun paikoitusalueen viereiseen kolmioon, joka tällä hetkellä on nurmikkoa. Sijainti on nuorten ja lasten kannalta hyvä. Paikka on tuttu ja lähellä keskustaa. Vieressä on muitakin liikuntamahdollisuuksia. Mutta hanke on kompastua juuri tähän paikkaan.

Rakentamishankkeissa kuuluu kuulla naapureita. Sen kaupunki teki viime vuonna. Naapurit kuitenkin kokevat, että heitä kuultiin, mutta ei kuunneltu. Toimitukseen yhteyttä ottaneet naapurit sanoittavat asian niin, että “hanketta viedään eteenpäin, vaikka kaikki naapurit sitä vastustavat”. Skeittipuistosta on tehty myös useita oikaisuvaatimuksia ja myös valitus Turun hallinto-oikeudelle. Rakennus- ja ympäristölautakunta vastasi valitukseen tällä viikolla.

Skeittipuisto tuo naapurustoon ääntä, laudat kolisevat betonilla. Tästä ei kuitenkaan ole vain kyse. Naapurustossa pelätään, että skeittipuisto ei olisi vain liikuntapaikka, vaan se keräisi nuoria viettämään aikaa. Nuorten illat eivät pääty ainakaan viikonloppuisin puoli yhdeksän uutisiin. Naapurustossa asuu vanhempaa väkeä, jotka muistavat Laitilan aiemmat skeittipuistot ja niistä aiheutuneet häiriöt. Oikaisuvaatimuksissa on esitetty skeittipuistolle vaihtoehtoisia paikkoja.

Kaupungin on päätettävä, kumpi on pahempi: lykätä hanketta vai rakentaa vastustuksesta huolimatta. Jos skeittipuisto rakennetaan Kappelimäen kolmioon, on helppo ennustaa, että keskustelua skeittipuistosta riittää.

Teija Uitto