Syystaimipäivä Pyhärannassa lauantaina – Pähkinöitä saa kerätä

0
Syystaimipäivillä voi tutustua myös persikan kasvatukseen. Kuva: Vakka-Taimi

Muurilan esittely- ja koepuutarhassa eli Vakka-Taimessa on syystaimipäivä lauantaina 3. syyskuuta kello 11–15. Kaikki kävijät saavat kerätä ilmaiseksi hasselpähkinöitä Muurilan pähkinäviljelyksiltä.

Päivän teemana on pähkinähanke, kaikki pähkinäkasvit ja niiden kasvatus. Joel Rosenberg luennoi aiheesta. Pitkäaikainen Kari Stenberg pähkinänkasvattaja kertoo kasvatuksen nikseistä. Juha Ujula ja Vesa Muurinen täydentävät esityksiä juglans-, carya- ja castanea-suvuissa.

Puutarhaneuvos Arno Kasvi neuvoo puutarhan yleissuunnittelussa, kasvivalinnoissa ja kasvatuksessa sekä esittelee Muurilan istutuksia. Juha Ujula Metomaan puutarhalta esittelee ja maistattaa viinirypälelajikkeita, persikoita ja mulperin hedelmiä.

Rhododendron-kerhon puheenjohtaja Kristian Theqvist tietää erityisesti alppiruusuista, atsaleoista ja muista erikoispuuvartisisista. Juhani Mäkelällä on monipuolinen taimitarjota Tallebon taimistosta ja arboretumista.

Nähtävillä on Vakka-Taimen koko lajisto: harvinaisia puita, pensaita, köynnöksiä ja perennoita. Vesa Muurinen kertoo taimiston tarjonnasta ja esittelee Muurilan puutarhojen ja Muurisen rosarion istutuksia.

Pomologia-seuran puheenjohtaja Harri Hillilä tuo hedelmäkasvien taimia sekä esittelee omena-, päärynä-, luumu-, kirsikka-, persikka- ja aprikoosilajikkeita ja tarjoaa näiden hedelmiä. Marko Törrönen esittelee harvinaisempia marjakasveja kuten hunajamarjaa, punamarjakanukkaa, saskatoonia ja pensasmustikkaa sekä kertoo näiden kasvuvaatimuksista.

Taimia on myynnissä. Vakka-Taimi sijaitsee Pyhärannassa osoitteessa Polttilantie 102.