Tehy ja SuPer: Lakkovaroitus Tyksin toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen teho-osastolle

0
Tehyn ja Superin jäsenet osoittivat mieltään Turussa 1. huhtikuuta. Valmistelussa oleva potilasturvallisuuslaki suututti jo tuolloin sairaanhoitajia.

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super antoivat lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen (Totek) teho-osastolla alkaen tiistaina 6. syyskuuta ja päättyen perjantaina 9.syyskuuta.

Lakossa ovat työtaistelun aikana kaikki työsopimussuhteiset Tehyn ja Superin jäsenet kyseisessä yksikössä. Kohteessa tehtävä työ on lakonalaista työtä.

Tehy ja SuPer julistavat samalla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kohdistuvan hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon, jotka astuvat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

Hakukiellon ja siirtokiellon aikana kukaan Tehyn tai Superin jäsen ei voi hakea tai ottaa vastaan lakkokohteessa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen (Totek) teho-osastolla avoinna olevaa työtä eikä siirtyä tilapäisellä siirrolla tekemään lakkokohteeseen kohdistuvaa työtä.

– Sote-sektori on säästetty henkihieveriin, kun olisi pitänyt varautua globaaliin hoitajapulaan ja huoltovarmuuteen kriisioloissa. On päivänselvää, että hoitajapulan nopein ja tehokkain lääke on raha. Vastuu on päättäjillä, joiden on osoitettava lisärahoitusta sote-kriisin ratkaisuun budjettiriihessä, vaativat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat on kritisoinut teho-osastoihin kohdistuvia työtaistelutoimia hengenvaarallisiksi. Osapuolet aloittivat keväällä kriisiytyneet työsopimusneuvottelut elokuussa kesätauon jälkeen.