Toimintaa ja ohjelmaa lapsiperheille, maahanmuuttajat mukaan

0
Danien ja Salla Perkkola pääsivät tutustumaan ambulanssin sisätiloihin ja varusteisiin.

Arto Kanerva

Laitilan MLL on sattuneesta syystä viettänyt toiminnan ja tapahtumien suhteen hiljaiseloa, mutta nyt elämä alkaa palailla normaaliksi. Viime torstaina kolmen vuoden tauon jälkeen Mukulavintin pihapiirissä järjestettiin perheille Taiteiden yö. Tapahtuma keräsi vanhan terveystalon pihan täyteen lapsiperheitä tutustumaan Laitilan MLL:n ja SPR:n toimintaan.

Illan kohokohtina lapsille olivat tietysti Taikuri Marcus Alexanderin taikashow ja illan päättänyt Mamma Marakatin karkkisade.

SPR piti avoimia ovia entisen neuvolan tiloissa ottaen vastaan tulevaan syksyyn sopivia vaatelahjoituksia. Hattarakoju osoittautui hyvinkin suosituksi, kuten myös paikalle saatu hälytysvalmiudessa ollut ambulanssi.

Laitilan MLL:n tärkeimpiä toimintamuotoja ovat alle 1,5-vuotiaille lapsille ja vanhemmille tarkoitettu vauvakahvila sekä vanhemmille lapsille ja perheille tarkoitettu perhekahvila.

– Molemmat kokoontuvat tuossa Mukulavintissä, kertoo MLL Laitilan puheenjohtaja Heidi Söderman .

– Lisäksi järjestämme mahdollisuuksien mukaan erilaisia tapahtumia ja puistotreffejä. Viime vuodet on ollut aika hiljaista, perhekahvilaakin on pyöritetty etänä. Kyllähän se jotenkin toimii, mutta ei millään voi korvata henkilökohtaista tapaamista.

MLL aikoo tulevaisuudessa laajentaa perhekahvilan toimintaa hankkeella, jolla yritetään saada maahanmuuttajia mukaan toimintaan.

– Kyse on kotouttamisesta ja siitä, että maahanmuuttajaperheet saadaan mukaan toimintaamme. Tämä sisältää esimerkiksi kielenopetusta perhekahvilan yhteydessä, Söderman sanoo.