Valmet Automotive toimittaa akkuja Ponssen metsäkoneisiin

0
Akut tulevat myös metsäkoneisiin. Valmet Automotive toimittaa akkuja Ponsselle. Kuva: Timo Villanen

Valmet Automotive toimittaa akkujärjestelmän uuteen sähkökäyttöiseen Ponsse EV1-metsäkoneen teknologiakonseptiin. Valmet Automotiven suunnitteleman ja valmistaman akkujärjestelmän integrointi metsäkoneisiin on toteutettu yhteistyössä Ponssen teknologiayhtiö Epecin kanssa, joka vastaa konseptin sähköisen voimalinjan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Sähkökäyttöisen EV1-metsäkoneen teknologiakonseptin akkujärjestelmässä on käytetty Valmet Automotiven viime vuonna esittelemää Modular Power Pack -akkua. EV1-konseptissa käytetään korkeajännitejärjestelmää, joka sisältää virranjakoyksikön (PDU).

Modular Power Pack on kehitetty erityisesti liikkuvien työkoneiden vaatimukset huomioiden. Valmet Automotiven akkujärjestelmä sopii etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin, ja se vähentää työkoneen CO2-päästöjä merkittävästi.

– Ponsse on testannut järjestelmän toimivuutta erinomaisin tuloksin erilaisissa käyttötilanteissa ja ympäristöissä jo yli vuoden ajan, Valmet Automotive tiedottaa.

Epecin toimitusjohtaja Jyri Kylä-Kailan mukaan yhteistyö Valmet Automotiven kanssa on sujunut EV1-projektissa erinomaisesti.

– Sähkökäyttöisen, dieselgeneraattorilla varustetun metsäkoneen kehitystyö on erittäin vaativa hanke. Tiivis yhteistyö yritysten välillä on helpottanut merkittävästi akkujärjestelmän integrointia ja nopeuttanut EV1-konseptin valmistumista, kertoo Kylä-Kaila.

– Yhteistyö Epecin kanssa on Valmet Automotivelle mahdollisuus osallistua maailman johtavien metsäkoneiden tuotekehitykseen, kertoo Valmet Automotiven akkuliiketoiminnan johtaja Jyrki Nurmi.

Ponsse haluaa olla edelläkävijä metsäkoneteknologian kehittäjänä. Yritys tavoittelee toiminnassaan ja ratkaisuissaan hiilineutraaliutta.

Valmet Automotive esittelee akkujärjestelmäänsä sekä jo monivuotista yhteistyötään Epecin kanssa Suomen suurimmilla raskaskonealan FinnMETKO 2022 -messuilla Jämsässä 1.–3.9. Ponssen osaston Epec-ständillä.