Varsinais-Suomen museopäivä ja Kauppilan umpipihalla Elojuhla

0
Kauppilan umpipihalla vietetään Elojuhlaa sunnuntaina. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Sunnuntaina 28.8. vietetään Varsinais-Suomen museopäivää. Mukana oleviin museoihin on vapaa pääsy. Laitilassa tapahtumassa on mukana Kauppilan umpipiha (avoinna 12–17) ja Kaariaisten mäkitupa (avoinna 11–15). Lisäksi Kauppilan umpipihan kesäkahvila on päivän ajan auki ja myytävänä on ukrainalaisten leivonnaisia kuten kakkuja, piirakoita ja kääryleitä Ukrainan armeijan tueksi.

Kauppilassa vietetään sunnuntaina myös kesän päättävää Elojuhlaa kello 13 alkaen. Esiintymässä on Kuolema-Duo, joka kuljettaa kuulijansa halki routaisten peltojen savupirtin hämärään kuolema-aiheisia lauluja ja virsimukaelmia veisaten. Puheen tilaisuudessa pitää yliopistoharjoittelija Henriikka Kallio ja Anssi Sailomäki tulkitsee Eino Leinon runon. Paikalla myös Laitilan seurakunta.