Ville Perkkola voitti tenniksen sekanelinpelin SM-kultaa heinäkuussa

0
Ville Perkkola keskittyy tällä hetkellä enemmän opintoihinsa Jyväskylän yliopistossa. Hän kuitenkin treenaa säännöllisesti ja etenkin kesäisin tennis vie suuren osan ajasta.

Laitilan Tennisseuraa edustava Ville Perkkola voitti heinäkuun alussa tenniksen sekanelinpelissä SM-kultaa raumalaisen Saara Aerilan kanssa. Perkkolalle SM-kulta oli uran toinen, ensimmäisen hän voitti vuonna 2015.

Kaksikko pelasi ensimmäisen kerran yhdessä, vaikka he tuntevat toisensa jo vuosien takaa. Turnaukseen osallistuminen ei ollut suunniteltu juttu, vaan kaikki tapahtui äkkiä.

– Sunnuntaihin mennessä silloin piti ilmoittautua mukaan ja lauantaina sain Saaralta viestin. Hän kysyi, haluaisinko lähteä mukaan, eikä siinä kauaa tarvinnut miettiä.

– Raumalla aloittelimme kuitenkin pelaamista aikoinaan ja Turussa olemme käyneet usein pelaamassa. Ihan ventovieraan kanssa en siis lähtenyt pelaamaan, Perkkola muisteli reilun kuukauden takaista turnausta.

Ensi kuussa 24 vuotta täyttävä Perkkola on syntynyt Tampereella, mutta asunut lapsuutensa Laitilassa, vanhempiensa synnyinseudulla. Nykyään Perkkola opiskelee terveystieteitä Jyväskylän yliopistossa. Tenniskilpailuissa hänen nimensä perässä lukee kuitenkin edelleen Laitilan Tennisseura.

– Sarjatenniksessä edustusseura vaihtuu aina joukkueen mukaan, mutta kansallisissa kisoissa varsinainen seurani on Laitilan Tennisseura. Eihän sillä periaatteessa ole merkitystä, mutta kyllä aion pysyttäytyä samassa seurassa aina.

Selkeää syytä ei Perkkola muistanut siitä, miten hän on lajin pariin päätynyt. Hänen isällään Jari Perkkolalla oli kuitenkin tästä pieni ajatus.

– Aloitin itse uudelleen tenniksen pelaamisen vuonna 2005, jolloin Ville oli seitsemän. Siinä samalla hän varmaan tuli mukaan, mutta kyllä siinä vaiheessa kokeiltiin kaikkia lajeja aina jääurheilusta jalkapalloon. Säännöllisen harjoittelemisen Ville aloitti yhdeksän vanhana.

Nuoruusvuosina harjoitteleminen oli säännöllisempää ja Perkkola kävi kilpailemassa myös ulkomailla, kuten Ruotsissa, Latviassa, Virossa ja Saksassa. Lukion jälkeen Perkkola harjoitteli reilun kolmen vuoden ajan täysipäiväisesti kymmenen kertaa viikossa ennen yliopisto-opintoja.

– Nuorempana ajattelin, että haluan ammattilaiseksi. Nyt se ajatus on siirtynyt taka-alalle. Opintojen ohessa olen harjoitellut parisen kertaa viikossa ja tennikseen olen keskittynyt pääosin kesällä, jolloin ei ole koulukiireitä.

– Tosin opintojen jälkeen ehtii vielä kokeilemaan, jos motivaatiota riittää. Näyttihän Heliövaarakin sen, että vanhempana voi pärjätä, isä Jari heitti ja viittasi pitkän tauon jälkeen kentille palanneeseen 33-vuotiaaseen Harri Heliövaaraan .

Perkkola kiertää pääosin kansallisissa kisoissa tai alimman ammattilaistason ITF-kilpailuissa. Hän on pelannut niin nelinpelin lisäksi kaksinpeliä, mutta vahvuudet sopivat paremmin nelinpeliin.

– Nelinpeli on hauskempaa, sillä se sopii paremmin vahvuuksilleni, kuten vahvoille lentolyönneille. Peruslyöntejä ja syöttöjä pitäisi harjoitella, mutta niitä ei niin paljoa tarvitse nelurissa, Perkkola vitsaili.

Syksyllä jatkuvat yliopisto-opinnot, mutta sitä ennen on vielä hieman aikaa levätä akkuja. Tennis ei ole syksylläkään jäämässä pois ohjelmasta.

– Lupauduin pelaamaan kakkosdivaria Jyväskylään. Täytyy jonkin verran treenata, jotta jaksaa pelata.