Ykköspesisjoukkue varmisti kotiedun pudotuspeleihin

0
Anna Suominen on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo naisten ykköspesistä. Kuva: Jenna Westerlund

Jyskeen ykköspesisjoukkue lähti nousijana kauteen sarjapaikan säilyttäminen mielessä. Koko kauden vahvaa ja ennakkoluulotonta peliä esittänyt nuori joukkue on nyt kuitenkin ennen viimeistä kahta sarjakierrosta varmasti runkosarjan toisella sijalla.

– Onhan tämä meidän menestyksemme yllättänyt ainakin toiset joukkueet, toteaa toinen pelinjohtaja Toni Lehtinen.

– Toki tiedossa oli, että meillä on lahjakkaita nuoria, jotka ovat harjoitelleet talven laadukkaasti ja sitoutuneesti, jatkaa Lehtinen.

Viime syksynä Jyske tiedotti, että tavoitteena on tarjota niin Laitilan kuin Rauman lupaaville junioreille selkeä pelaajapolku aina superpesikseen asti. Tämä tavoite on täyttynyt vallan mainiosti.

Jyskeen ykköspesisjoukkueessa on pelannut kauden aikana yhteensä kahdeksan B-tyttöikäistä eli 17–19-vuotiasta ja peräti kuusi C-ikäistä eli 14–16-vuotiasta. Onpa ensidebyytin ykköspesisjoukkueeseen tehnyt myös Jyskeen oma kasvatti Anna Suominen, joka on vasta 12-vuotias.

Runkosarjan kakkospaikka varmistui keskiviikkona, kun vaiherikkaiden käänteiden jälkeen Jyske voitti Porin Pesäkarhut jaksoin 2–1. Ensimmäinen jakso ratkesi Jyskeelle viimeisessä vuoroparissa, kun Matleena Rättö onnistui puhkaisemaan vastustajan takakentän kahden juoksun arvoisesti. Jakso meni Jyskeelle juoksuin 5-4.

Hieman vajaanaisisena otteluun tullut Jyske joutui toisella jaksolla kotijoukkueen jyrän alle. Jakso meni Porille peräti juoksuin 16–2. Supervuoropari osoitti kuitenkin jaksopelin ihanuuden Jyskeen kannalta, koska ensin jätettiin ulkopelissä Pori juoksutta ja vastaavasti oman tasoittavalla Jyskeen Nea Nyholm löi Iida Lastaman kotiin vastustamattomalla 2-jatkeelle suunnatulla lyönnillä.

Ottelu oli hyvää valmistautumista jatkopeleihin, joissa vain voitot ratkaisevat. Yksittäinen hyvä tai huono jakso ei välttämättä ratkaise voittajaa, vaan myös yksittäiseen supervuoropariin tai jopa kotiutuslyöntikilpailuun pitää olla valmis.

Pudotuspelit paras kolmesta järjestelmällä alkavat Jyskeen osalta kotikentällä lauantaina 13. elokuuta. Vastustajasta ei ole vielä tietoa. Pori se ei voi olla, koska heillä on jo joukkue Superpesiksessä.

Jyske kohtaa lohkokolmosen, joka voi olla kuka tahansa nelikosta Jalasjärvi, Mynämäki, Kankaanpää ja Lappeenranta. Janakkala on varmuudella sarjapaikan karsija ja he odottavat vastustajaa yllä mainitusta nelikosta. Voidaan siis todeta, että sarjajärjestelmä on hyvin laadittu, kun vain lohkon ykkös- ja kakkospaikka ovat varmuudella selvillä ennen päätöskierroksia. Muut joukkueet taistelevat paikasta auringossa välttääkseen karsinnat.

Ennen pudotuspelejä Jyskeen naiset pelaavat vielä kotona Laserkeskus -Areenalla sunnuntaina 7. elokuuta kello 17 Kuopiota vastaan ja runkosarjan päätöskierroksella keskiviikkona 10. elokuuta kello 18 vieraaksi saapuu Kankaanpää.

Kirjoittaja: Sami Mäki