Yleisurheilu: Peetu Tanhuanpää moukaroi seuraennätyksen aluehuipentumassa

0
Peetu Tanhuanpää teki ennätyksensä sekä moukarissa että kiekossa.

Ilkka Simola

Yleisurheilun lounaisen alueen 13-vuotiaiden mestaruudet ratkottiin lauantaina Kaarinassa. Osallistumisoikeus kisoihin oli Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen piirihuipentumissa 12- ja 13-sarjoissa kuuden parhaan joukkoon selvinneillä. Jyske oli mukana pienellä mutta terävällä iskuryhmällä.

Peetu Tanhuanpää kiskaisi moukarissa pronssia tuoneella heitolla lukemat 33,72. Tulos tiesi vajaan metrin kohennusta 12-poikien pari viikkoa sitten pm-kisoissa syntyneeseen seuraennätykseen. Heitto vei kaverin kuudennelle sijalle valtakunnalliseen kausitilastoon. Peetu oli iskussa myös kiekossa, jossa oma ennätys 27,36 antoi kahdeksannen sijan.

Kausitilastossa kuudenneksi meni myös Noel Raiskinmäen viiden sentin parannus pituuden omaan ennätykseen hypyn kantaessa viidenneksi tuloksella 471.

60 metrillä sijoitus oli pykälää parempi Noelin jäädessä vain kaksi sekunnin sadasosaa omasta ennätyksestään digitaalien pysähtyessä aikaan 8,42. Ilman pientä lähtökompurointia oma ennätys olisi nähnyt päivänvalon.

Neela Ihanmäki jatkoi vahvojen juoksujen sarjaa kellottamalla 1000 metrillä pronssille oikeuttavan ajan 3.22,22 edellään kaksi vuoden vanhempaa juoksijaa.

Myös Peetu ja Noel pääsevät 13-sarjaan vielä ensi vuonna.

Jyskeen edustus jäi pieneksi kun tuplapiirinmestarit Sara Honkakangas ja Jasmin Vaskelainen joutuivat perumaan osallistumisensa alkuviikolla Salon pm-viesteissä tapahtuneiden haavereiden takia. Salossa aitaviesti juoksutettiin sääntöjenvastaisesti vastapainoisilla aidoilla, vaikka lasten sääntöjen mukaan alle 13-vuotiaiden aitajuoksussa ei turvallisuuden vuoksi käytetä aitapainoja.

Ideana on, että kontaktilanteessa juoksija kaataa aidan eikä aita juoksijaa. Nyt tämä laiminlyötiin ja tytöt jäivät kotiin parantelemaan kaatumisista aiheutuneita ruhjeitaan.