Anzulta suomenkielistä kantria – ”Vien pikkuveljen kotiin” edustaa kantrimiehen herkempää puolta

0
Ari Anteroisen tarkoituksena on jatkaa julkaisuja ja koostaa ensi vuoden puolella kantriin kallellaan oleva pitkäsoitto. Kuva: Teemu Laulajainen

Raumalainen laulaja-lauluntekijä, tekstittäjä ja toimittaja Anzu eli Ari Anteroinen jatkaa suomenkielisen kantrin parissa. Laitilan Sanomien avustajana tunnettu mies on julkaissut kappaleen Vien pikkuveljen kotiin, jonka on säveltänyt Rami Kangas ja sanoittanut Jari Salonen. Äänityksestä ja sovituksesta vastaa Mika Peltonen.

Peltonen soittaa kappaleella myös akustista kitaraa ja bassoa. Muista kitaroista vastaa Kalle Alatalo. Rummuissa on Timo Koskinen ja viulussa Taija Nummijärvi.

Laulun tekijät Kangas ja Salonen kertoivat, että laulu syntyi jo noin parikymmentä vuotta sitten toscanalaisessa pikkukaupungissa kaksikon ensimmäisenä yhteisenä biisinä.

Monen mutkan kautta kappaleen demo kulkeutui Mika Peltoselle, joka tarjosi laulua Anzulle levytettäväksi.

– Ostin idean heti, sillä yksinkertaisen kaunis mutta tarttuva sävel ja karun kaunis tarina vetosivat kantrimiehen tunteisiin, Anzu toteaa.

Anzu on julkaissut aiemmin kantribiisit Täällä, Baaritiskin rippituoli ja Valo lämpöisin sekä rekkarallin nimeltä Kylmä laakeri ei tienaa.

Uuden kappaleen voi kuunnella täältä.