B-tytöille seurahistorian ensimmäinen SM-mitali – “Nyt on tyhjä, mutta samalla niin tyytyväinen olo”

0
Joukkue ylitti heittämällä kaikki kaudelle asetetut tavoitteet. Voitetun pronssipelin jälkeen ilmassa oli niin iloa kuin haikeuttakin.

Tunnelma oli käsinkosketeltavaa ja liikutus silmiinpistävää, kun Jyskeen B-tyttöjen kausi päättyi voitetun pronssipelin myötä pronssisiin mitaleihin. Kyseessä on seurahistorian ensimmäinen SM-mitali B-tyttöjen ikäluokassa ja aiemmin vain kerran Jyskeen C-tytöt ovat saavuttaneet SM-pronssia vuonna 2008.

Itse tiistain ottelu Jyskeen ja Jyväskylän Kirittärien välillä päättyi Jyskeen suoraan 2–0-voittoon juoksuin 8–4 ja 2–1.

Laitilalaisnipusta kakkospelaajan palkinnon nappasi Meeri Heikola, joka löi kunnarin heti ensimmäisellä sisävuorolla. Ykköspalkittu Lydia Eskola aiheutti vastustajalle harmaita hiuksia syöttölautasen äärellä ja pelasi myös vahvasti sisällä.

Jyske otti ohjat käsiin heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun Heikolan lisäksi Emma Virtasen lyönti halkoi Kirittärien kentän kunnarin arvoisesti. Ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen taululla koreili lukemat 6–0.

Kirittäret kavensi tilanteen 6–3:een, mutta Siiri Riitamaan kaksi lyötyä juoksua viimeisellä jaksolla takasivat jaksovoiton Jyskeelle. Toisella jaksolla Kirittäret johti pitkään ottelua, kunnes Eskola ja Laura Musku toivat Jyskeen ensin rinnalle ja lopulta ohi aina voittoon saakka.

“Veti ihan sanattomaksi, kun ymmärsi sen, että saimme oikeasti mitalit kaulaamme ja voitimme ottelun”

 

– Peli oli niin jännittävä, ettei pelin jälkeen edes tajunnut, mitä oikeasti tapahtui. Veti ihan sanattomaksi, kun ymmärsi sen, että saimme oikeasti mitalit kaulaamme ja voitimme ottelun, joukkueen kapteeni Odessa Rinteelä kertasi pronssiottelun jälkeisenä päivänä.

B-tytöt hävisi koko kauden aikana vain kolme ottelua, kerran Hyvinkään Tahkolle alkusarjassa ja kaksi ottelua Feralle välierissä. Joukkue on tiukoissakin paikoissa onnistunut nousemaan ja useasti tulostaululla ero on ollut melkoinen vastustajaan verrattuna.

Kaiken tämän lisäksi kaveria on kannustettu ja jokaista onnistunutta suoritusta on kehuttu. Joukkue kasvoi yhteen hyvin, sillä suurin osa B-tytöistä oli myös mukana Jyskeen Ykköspesisjoukkueessa.

– Joukkueemme on iloinen, voitontahtoinen ja yhtenäinen. Olemme joukkue isolla J:llä, sillä voitimme ja taistelimme kaikki yhdessä. Olen otettu siitä, että minut äänestettiin kapteeniksi. Kapteenina oli mahtavaa olla, sillä henki oli hyvä ja jokainen antoi kaikkensa, Rinteelä kiitti.

“Yhdessä olemme niin pelaajat kuin taustahenkilöt viettäneet aikaa lukuisia tunteja salissa, pesiskentillä ja palavereissa yli 11 kuukautta putkeen”

B-tyttöjen pelinjohtajan Sami Mäen mukaan jo halli SM-turnaus meni yli odotusten, kun joukkue sijoittui kuudenneksi. Tavoite oli päästä kahdeksan joukkoon, mutta joukkue murskasi kaikki aiemmat tavoitteet.

– Nyt on tyhjä, mutta samalla niin tyytyväinen olo. Yhdessä olemme niin pelaajat kuin taustahenkilöt viettäneet aikaa lukuisia tunteja salissa, pesiskentillä ja palavereissa yli 11 kuukautta putkeen, Mäki kuvasi tuntemuksiaan keskiviikkona.

– Haaveena on aina ollut SM-mitali, mutta se tavoite oli asetettu ensi kauteen. Pelin jälkeen tunteet nousivat pintaan, sillä olemme tehneet yhdessä töitä todella pitkään. Itselle tuli helpotuksen tunne ja tytöille tätä vieläkin enemmän halusi olla mahdollistamassa.

Joukkueessa pelasi kahdeksan omaa kasvattia sekä lähialueen seurojen pelaajia muun muassa Pöytyältä. Yhteistyö toimi hyvin seurojen välillä niin B-tytöissä kuin Ykköspesiksessäkin, mikä näkyi esimerkiksi Feran B-tyttöjen saavuttua kannustamaan Jyskettä Laitilaan.

– Pöytyän kanssa aloitimme yhteistyötä jo viime kaudella ja tänä vuonna se tiivistyi entisestään. Raumankaan kanssa yhteistyö ei olisi voinut mennä paremmin. Vaikka Jyske ja Fera pelasivat B-tytöissä vastakkain, olemme pelien jälkeen tukeneet ja kannustaneet toisiamme.

– Lähdemme joukkueen kanssa vastavierailulle lauantaina kannustamaan Feraa toiseen finaaliotteluun, Mäki kertasi onnistunutta kesää.

Jyskeellä on hyvät saumat toistaa vastaava temppu myös ensi kesänä, sillä joukkueen runko pysyy samankaltaisena.

– Kukaan ei niin sanotusti kasva yli-ikäiseksi vielä ensi kesään mennessä, joten siinä mielessä mahdollisuudet samanlaiseen menestykseen ovat erittäin hyvät.

Laitila on pesäpallopiireissä noteerattu erittäin korkealle tämän vuoden aikana. Vaikka kyseessä on pieni seura pesäpallokartalla, on menestystä kuitenkin tullut jo laajalla rintamalla. Olosuhteet paranevat koko ajan ja pelaajia saadaan houkuteltua mukaan myös muista seuroista.

–  Voidaan hyvällä omalla tunnolla sanoa, että Laitilaan on kasvanut hyvä pesisbuumi. Kiitos siis vielä kerran kaikille Jyskeen pesäpallon taustajoukoille, yhteistyökumppaneille ja kannattajille, tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan kautta 2023.