B-tytöt taipuivat ensimmäisessä välieräpelissä – Feran naisten superpesispelaajat ratkaisivat pelin

0
Ottelu ratkesi Jyskeen pieniin virheisiin, joihin taktiikkapalaveritkaan eivät purreet. Jyskeellä on revanssimahdollisuus Raumalla ensi viikon lauantaina, jolloin sarja on katkolla Feralle.

Historiallista, ensimmäistä Jyskeen B-tyttöjen välieräpeliä saapui katsomaan 325 hengen ennätysyleisö aurinkoiselle mutta kolealle Laserkeskus Areenalle. Jyske aloitti ottelun vahvasti avaten juoksutilinsä heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla.

Vierasjoukkue Fera tuli tasoittavalleen vieläkin vahvemmin, ja Iida Lompin painuvalla takakentän lyönnillä tuloksena oli ajokunnari eli neljä juoksua. Jakson vanhetessa peli tasaantui ja juoksut olivat tiukassa. Jakso päättyi lopulta vieraille 5–2.

Jyske taisteli pitkään toisen jakson voitosta. Pääarkkitehteinä toimivat palkitut Odessa Rinteelä ja Iida Mäki, jotka molemmat puhkoivat vierasjoukkueen kentän.

Onni ei ollut Jyskeen puolella, sillä molemmista läpilyönneistä tuloksena oli vain yksi juoksu. Viimeiseen vuoropariin siirryttiin Jyskeen johtaessa kutkuttavasti 4–3.

Feran neljännen vuoroparin aloittavalla Jyske sai ensin Feran kärkietenijät kopilla pois kentältä, mutta sitten esiin astui Jyskeen oma kasvatti Ilona Hakoniemi. Hakoniemen nollatilanteessa lyömä kakkosrajaleikkuri yllätti Jyskeen ulkokentän. Tuloksena oli kunnarina vieraiden tärkeä tasoitusjuoksu.

Feran lyöntipeli loksahti toden teolla käyntiin. Yksi toisensa jälkeen lyönnit löysivät tiensä Jyskeen kenttään. Loppujen lopuksi neljännen aloittavalla Fera teki peräti kuusi juoksua, ja toinen jakso meni vieraille juoksuin 9–4.

Peli oli kauttaaltaan hyvätasoinen. Tiukoissa paikoissa Feran aikuisten Superiakin pelanneet pelaajat nousivat esiin ja henkilökohtaisilla suorituksilla käänsivät ensimmäisen välieräpelin vierasjoukkueelle.

Jyskeen tytöt pelasivat hyvän pelin, toki vielä parannettavaakin jäi. Molemmilla jaksoilla kotijoukkue uinahti hetkeksi.

Taistelu finaalipaikasta jatkuu lauantaina Raumalla. Jos Jyske voittaa, on ratkaiseva kolmas peli heti sunnuntaina Laitilassa.

Nyt harjoitellaan ja pidetään taktiikkapalavereja, jotta ollaan vieläkin valmiimpia ensi viikonloppuna. Mikäs sen mukavampaa kuin ratkaista välieräsarja kotona Laitilassa.

Sami Mäki