Ensimmäinen Lightyear 0 -sähköauto valmistui Uudessakaupungissa – “Tämä on tärkeä askel kohti aurinkosähköauton tuotannon alkamista”

0
Esisarjan ensimmäinen aurinkosähköauto, Lightyear 0 -sarjan auto valmistui autotehtaalla. - Yhtiön sähköautoihin liittyvä valmistusosaaminen ja tietotaito nousevat toimialan huipulle, autotehtaalta kerrotaan.

Valmet Automotive sai valmiiksi ensimmäisen Lightyear 0 -mallin esisarjan sähköauton Uudenkaupungin autotehtaalla. Esisarja on tärkeä vaihe auton tuotannollistamisessa. Asiakasautojen valmistus alkaa kuluvan vuoden lopulla. Lightyear 0 on maailman ensimmäinen aurinkoenergiaa ajoakun lataamiseen käyttävä sähköauto. Autosta käytetään nimitystä SEV, joka on lyhenne englanninkielisistä sanoista solar electric vehicle, aurinkosähköajoneuvo.

Lightyear esitteli autonsa sarjatuotantomallin heinäkuussa 2022. Valmet Automotiven projektitiimi perehtyi mallin rakentamiseen Lightyearin toimipaikassa Helmondissa, Hollannissa, ja sai nyt valmiiksi ensimmäisen sarjatuotantospesifikaation mukaisen Lightyear 0 -sähköauton Uudenkaupungin autotehtaalla.

Kaikki esisarjan autot valmistetaan erityisesti prototyyppien ja esisarjamallien valmistamiseen tarkoitetuissa tiloissa. Rakennustyöt Lightyear 0 -mallin valmistamiseen käytettävällä tuotantolinjalla etenevät suunnitelmien mukaisesti yhteistyössä Lightyearin asiantuntijoiden kanssa. Linjaa rakennetaan autotehtaan uusimpaan osaan.

Valmet Automotiven mukaan tuotantolinjalla hyödynnetään uusimpia teknologiaratkaisuja, kuten ihmisten kanssa toimivaa yhteistyörobottia laserhitsauksessa.

– Erityistä huomiota kiinnitetään työn turvallisuuteen ja ergonomiaan, autotehdas tiedottaa.

Lisähenkilöiden valinnat ja koulutus Lightyear 0 -mallin valmistustiimiin ovat jo alkaneet Uudenkaupungin autotehtaalla.

– Meillä on syytä olla ylpeitä Valmet Automotiven uusimmasta saavutuksesta, ensimmäisen Lightyear 0 -esisarja-auton valmistumisesta. Tämä on tärkeä askel kohti aurinkosähköauton tuotannon alkamista ja uudenlaisen sähköautounelman toteutumista, kertoo Valmet Automotiven valmistustoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotive julkisti valmistussopimuksen Lightyearin kanssa heinäkuussa 2021.

– Sopimus vastaa erinomaisesti sähköiseen liikenteeseen ja kestävään kehitykseen keskittyvän Valmet Automotiven tavoitteita.