Hannu Kilpeläisen muistoksi seminaari Karjala-tutkimuksesta

0
Vuonna 2019 Hannu Kilpeläinen kuvattiin karjalankielisten kirjojen kanssa. Arkistokuva: Arto Kanerva

Kesällä menehtyneen Hannu Kilpeläisen muistoksi järjestetään seminaari Moniulotteinen 2000-luvun Karjala-tutkimus. Seminaarissa kuullaan ja keskustellaan Karjala-tutkimuksesta kuten runolaulukulttuurista, itkuvirsien merkityksestä, karjalan kielestä ja muuttuvasta, urbaanista karjalaisuudesta.

Laitilan Silossa asunut teologian tohtori Hannu Kilpeläinen väitteli vuonna 2000 aiheenaan Laatokan Valamo. Karjala Liiton verkkosivuilla todetaan, että Kilpeläinen oli Karjalaan ja sen kulttuuriin laaja-alaisesti perehtynyt uskontotieteilijä.

Seminaari järjestetään 15. lokakuuta Helsingissä Karjalatalossa. Seminaariin on vapaa pääsy. Lisätietoa seminaarista löytyy verkostakarjalanliitto.fi.