Jääkiekko: Jyske hoiti yksilötaidoilla pisteet Luvialta

0
Arkistokuva

Juha Laine

Ensimmäisenä viikonloppuna maalit olivat kortilla, mutta nyt korkkia pidettiin auki koko 60 minuuttia. Erikoisen ohjelman takia Jyske kohtasi Luvian jo toistamiseen, tällä kertaa vieraskentällä.

Homma oli hallussa niin kuin kotipelissäkin. Turvallinen johto hupeni lopussa, mutta voitto ei ollut aidosti uhattuna. Jyskeen toinen voitto yhtä monesta ottelusta irtosi maalein 5-8.

– Ei ollut mitään lauantai-illan huumaa tämä peli. Meillä oli vähän pelaajia ja osa joutui vetämään joka toista vaihtoa koko pelin. Muutamien pelaajien henkilökohtainen taito ratkaisi tämän pelin, Jyskeen pääluotsi Pasi Saarela kertoi.

Valmentaja nosti esiin kaksi nimeä, jotka molemmat haalivat neljä tehomerkintää tililleen. Kasper Grönvall oli toipunut flunssastaan ja pisti kolmesti limpun Luvian maaliin. Lisäksi Grönvall teki esityön kolmanteen maaliin. Kyseisen osuman viimeisteli Konsta Kerttula, joka taas ahkeroi tehot 2+2.

– Kerttula johti esimerkillään koko joukkuetta, Saarela kehui.

Kolmas tehopisteillä erottunut oli Jyri Aulin, joka tykitti kaksi maalia ja syötti yhden. Oskari Laine ja Teemu Nurmi onnistuivat kertaalleen saamaan kiekon vastustajan reppuun.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä 1–1, mutta toisessa erässä Jyske oli omaa luokkaansa. Kolmannen erän alussa vierasjohto oli jo viiden maalin (2–7) mittainen, kun työhanskat alkoivat tippua.

– Äkkiä menee maaleja omiin, jos päänuppi ei ole hommassa mukana. Onneksi johdettiin reilusti, Saarela kertasi viimeisen erän nukahduksia.

Vaikka viimeisen vartin aikana kolisi omissa kolmesti, oli Saarela tyytyväinen joukkueen suoritukseen kokonaisuutena.

Lauantaina mennään taas tutulla kotikentällä. Tulevan vastustajan RNK Hocin sarja-avaus on ollut vaihteleva ja menneen viikonlopun kotipelissä tulos oli murheellinen 3–10. Tämän shokin aiheutti Harjavallan KuKi.

– RNK:tä vastaan meidän pitäisi saada täysi orkesteri kasaan. Uskon, että he haluavat näyttää viime viikonlopun jälkeen eli valmiina pitää olla alusta asti, Saarela tähdensi.

Ottelu alkaa kello 17.