Jussi Syren And The Groundbreakersin gospelia Laitilan kirkkoon – Esiintyy kirkkokuoron kanssa

0
Yhdysvalloissa ja Euroopassa kiertänyt yhtye esiintyy Laitilan kirkossa.

Pitkän linjan bluegrass-yhtye Jussi Syren And The Groundbreakers esittää gospel-ohjelmistoaan Laitilan kirkossa 29. syyskuuta kello 19. Yhtye esittää muutaman kappaleen yhdessä Laitilan kirkkokuoron kanssa, jota johtaa kanttori Jouni Maunula.

Groundbreakersin ohjelmisto koostuu omien kappaleiden lisäksi gospel-standardeista. Tyylikirjo on laaja, banjolla soitetuista virsistä a acappella-lauluun.

– Tyyli on bluegrassia, country-musiikin akustista suuntausta – juurevan amerikkalaista perinnemusiikkia, jossa harmonialaulua siivittävät banjo, mandoliini, kontrabasso ja kitara, Jussi Syren kertoo.

Jussi Syren And The Groundbreakers on tehnyt kiertueita yhdeksässä USA:n osavaltiossa ja kuudessa Euroopan maassa. Vuonna 2019 bändi teki levytys-yhteistyötä Grammy-voittaja Michael Clevelandin kanssa tämän vieraillessa viulistina Bluegrass Headquarters -albumilla.

Suomen paikallisradiot valitsivat Groundbreakersin Bluegrass Christmas -levyn vuoden 2020 joululevyksi. Samana vuonna bändi valittiin main showcase actiksi maailman suurimpaan alan tapahtumaan IBMA World of Bluegrassiin. Suuri yleisö muistaa bändin suomalaisesta politiikasta kertovan Itse Valtiaat -satiirin tunnusmusiikista.